Copenhagen,  Travels

Kødbyens Fiskebar i Köpenhamn

Nu är det ett tag sedan jag var i Köpenhamn och saknaden efter denna härliga stad gör sig påmind när kvällarna blir längre och temperaturerna behagligare. Förra året, ungefär vid denna tiden, åkte jag över med Louise och hennes kompis Kat för att tillbringa en fredag i ett solig och varm dag på andra sidan sundet. Det är egentligen ganska fantastiskt när jag tänker efter. Vi som bor här i Malmö kan köpa en biljett och strax därpå gå på ett tåg som 20 minuter senare tagit oss till ett helt annat land. När jag jobbade i Köpenhamn stannade jag ibland kvar efter att jag slutat för dagen, men nu när jag måste betala några hundra för att åka över, blir det inte att jag gör det lika ofta.

Hursomhelst. Den här dagen började vi med lunch på Papirøen där Copenhagen Street Food tidigare huserade i några gamla lagerlokaler. Nu har det flyttat och bytt namn till Reffen.

Nu kom jag bort från ämnet igen. Det jag egentligen ville skriva om var den trevliga fiskrestaurangen vi åt middag på efter att vi strosat runt i Christianshavn, druckit varsin kaffe på Café 108 och skålat med Aperol Spritz vid kajen. När solen började leta sig ned mot horisonten tog vi oss till Kødbyen och fick plats i baren på Kødbyens Fiskebar. En restaurang med avslappnad och industriell atmosfär där kvällsolen strömmar in genom stora fönster, och med en ganska blandad klientel. Det var alltifrån unga studenter, hipsterpar, familjer och affärsmän i kostym.

Precis som namnet avslöjar så specialiserar de sig på fisk och skaldjur. Vi beställde in lite olika rätter, bland annat musslor, någon krabbrätt och fish n’ chips. Extra rolig detalj var att brödet och smöret serverades på kakelplattor. Sådant är helt i min stil.

Kødbyens Fiskebar ligger på Flæsketorvet 100, 1711 København.

Du tar dig enkelt dit till fots från Hovedbanegården, vilket är en promenad på ungefär 10 minuter. På helgen (särskilt första helgen på månaden vilket är köpenhamnarnas lönehelg) kan det vara bra att boka bord i förväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.