Paris

I love you Paris, but we need some time a part

 

 

I morse kände jag verkligen en sådan där känsla av mättnad för den här staden. Metron var som vanligt packad och efter tre försök att komma på, gav jag till slut upp och tog bussen i stället. Lyfta och bära väskan i trappor upp och ner, ingen som reste sig för den lilla flickan på bussen så att jag – trött och svettig – fick göra det. Jag hade tänkt vara på jobbet klockan nio men tack vare den långsamma trafiken kom jag in på kontoret kl 09.26. Sådant gör mig så less. 

 

Visst kan det vara underbart att bo här, men just nu känner jag mig så trött på det. Otrevliga och arroganta människor, ingenting som fungerar normalt, min fuktskadade lägenhet, ineffektiviteten, folk som hostar en i ansiktet på metron, hundbajset på gatorna man alltid missar i sista sekund… ja listan kan göras lång på sådant som irriterar mig just nu. 

 

Idag skiner solen i Paris. Det är ju typiskt (eller ironiskt?) att det ska vara en så vacker dag när jag är så tacksam över att få lämna staden för några dagar. Fast jag tittade på vädret i Malmö i helgen. Det ser ut att bli några soliga dagar. Det gillas!

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Miison

    Förstår verkligen vad du menar. Vissa städer kan ge men även kräva så himla mycket av en. Speciellt om livet mest består av vardag, jobb, trafikkaos m.m. Vilken tur att du snart kommer att få en paus ifrån Paris och kan komma tillbaka och se allt den fina som Paris faktiskt har att erbjuda.

  • elaine

    När jag var i Paris och hela familjen kom och skäpade på dragresväskor på tunnelbanan reste sig alla direkt och gav plats för ossm tyckte de verkade trevligare än i sveriga x)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.