Guten Morgen from Flensburg

<3

Hej från Flensburg!

Efter två tågbyten och fyra timmars resa hade jag färdats från Malmö, via Köpenhamn och Danmark hamnade i norra Tyskland. Anna kom och hämtade mig på stationen när jag anlände strax efter kl 20. Jag blev så glad när jag såg henne stå där på perrongen. Efter en lång kram så körde vi hem till henne. Anna bor i en otroligt fin lägenhet i centrala Flensburg tillsammans med sin sambo Lennart (som jag träffade när han var nere och hälsade på Anna i Kapstaden). Han var på fotbollsmatch igår när vi kom till lägenheten så Anna och jag fick en stund att umgås bara vi två. Det blev Tarte Flambée till middag med bland annat getost, fikon, päron och blåmögelost som vi åt medan vi drack mousserande vin och pratade om allt möjligt som vi inte kunnat prata om sedan vi sågs sist för 15 månader sedan. När Lennart kom hem satt vi en stund till och pratade, sedan gick vi allihop och la oss innan midnatt.

Jag sover i deras gästrum/arbetsrum och somnade efter ett par minuter omgiven av ett helt magiskt duntäcke. Precis som i de flesta lägenheter utanför den svenska gränsen så är standarden på isolering lägre och treglasade fönster en raritet (= det finns inte), så det är lite kyligt i lägenheten, men jag sov så himla gott i det svala rummet och under det varma täcket. Jag måste ta reda på varifrån det kommer så att jag kan köpa ett likadant. I morse vaknade jag 08.45 när jag hörde ytterdörren slå igen. Anna hade gjort frukost till mig som stod på köksbordet när jag gick upp. En smoothiebowl och frallor som hon bakat av degen som blev över efter gårdagens middag. Alltså, vilken pärla!

Anna jobbar idag, men kunde ta ledigt på eftermiddagen så hon slutar om en dryg timme. Jag hade en ambition om att gå ut på förmiddagen och se mig omkring lite, men insåg att jag snarare behövde ta det lugnt och inte göra någonting speciellt. I stället har jag suttit i sängen under täcket med datorn i knät. Det blir i alla fall lunch när hon kommer och sedan får vi se vad vi gör resten av eftermiddagen. Nu ska jag ta en dusch och göra mig redo.

0 reaktioner på ”Guten Morgen from Flensburg”

  1. Jennifer Sandström

    Åh vad mysigt det låter och ser ut!! Ha en underbar helg <3 Och alltså, smidigt att med tåg och på så kort tid ta sig till norra Tyskland. En grym fördel med Skåneland 😉 Sjukt att ni inte träffats på så länge också??

  2. Ditt inlägg väcker såå många minnen – av tyska duntäcken 😊 15 år gammal (1963!) var jag på språkresa till Tyskland och bodde i familj. Det duntäcket glömmer jag aldrig. Och fler har jag upplevt sedan… Ljuvliga minnen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen