My Sweden,  THROWBACK,  Weekend

Glad Midsommar!

Förra året hade jag ett tvättäkta svennebanan-midsommarfirande i en lantlig sommaridyll. Fyra av sex midsommarfirare var förvisso nyanlända expats och två stycken var före detta utlandssvenskar som inte firat en traditionell midsommar på nästan ett decennium. Trots det satte Louise och jag ribban för många år framöver. Skogspromenad, bad i en insjö, fina kossor (ungerskan i sällskapet var förundrad över hur friska de svenska kossorna såg ut att vara), stuga målad med Falu rödfärg, hemmagjord jordgubbstårta, Matjessill och nubbe, bastubad, utomhusgrillning i dunjackor, kortspel med dåliga förlorare, regnskurar och sju sorters blommor under huvudkudden. I år blir det inget av det där. Förutom regnskuren jag vaknade av i morse (men nu har solen tittat fram ).

Jag hade tänkt åka över till Köpenhamn idag för att göra ett besök på mitt gamla jobb, strosa runt i stan och sedan möta upp en kompis för afterwork, men jag insåg att det inte fanns energi för det. Dessutom har jag tvingats installera en ny toalett för att den gamla vattentanken sprack, och den självrisken jag måste hosta upp med går inte ihop med både en kommande semester och en kostsam midsommarafton på andra sidan sundet.

Alltså kör jag ett väldigt icke-traditionellt, prispressat midsommarfirande i Malmö. Det vill säga att jag inte firar alls. Om jag ska vara helt ärlig så är jag nöjd med det för jag orkar inte vara social just nu. Jag vill mest bara läsa min bok, dricka kaffe, plöja genom min sparade lista på Netflix, måla naglarna och möjligtvis gå en promenad i Pildammsparken. Vem säger egentligen att man måste fira midsommar? Det går ju lika bra att äta tacosrester till lunch, titta på en fransk dokumentär om terrorattackerna i Paris samt hänga med mitt bästa sällskap – mig själv. Så får det bli. För säkerhets skull håller jag mig borta från sociala medier idag för att undvika en att drabbas av en kallsvettig FOMO-attack.

Vad hittar DU på idag? Traditionellt eller okonventionellt midsommarfirande? Inte för att någon kommer läsa detta inlägg idag, men jag räknar med en något högre bakis-statistik i morgon.

Bilder från förra årets midsommarfirande 👇


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.