Inspiration

Fyra inspirerande måndagstips

På måndagar behöver alla matas med lite extra inspiration tror jag. Därför kommer här några tips från mig:

5 nya sevärdheter i Paris

Nummer ett på denna listan tänkte jag bocka av nästa månad när jag åker till Paris. Kanske har några av mina läsare redan besökt YSL-muséet eller något av de övriga fem platserna på listan? Nu är det snart tio år sedan jag flyttade dit första gången och med allt färre besök blir jag mindre och mindre bekant med vad staden erbjuder just nu. Det finns så många ställen jag vill bekanta mig med. Jag kanske borde göra en lista med allt.

73 Questions with Lady Gaga

Den första i raden av denna intervjuserie som faktiskt känns autentisk och inte stelt inövad. Jag är så imponerad av den här kvinnan som är så talangfull och både verkar smart och jordnära. Någon annan än jag som är sugen på att se hennes nya film A Star is Born? Den verkar ha fått riktigt bra recensioner.

TV-serien Better Things

Jag slukade de två första säsongerna av den här underbara serien på mindre än två veckor. Den utspelar sig i Los Angeles och kretsar kring Sam, som är skådespelerska, samt hennes tre döttrar och familjens alla vänner. Ingenting är tillrättalagt och trots att varken åldern på karaktärerna eller deras livssituation är lik min egen, så kan jag verkligen relatera till relationerna och situationerna. Avsnitten är drygt 20 minuter långa och genren är en mix av svart humor och drama. Nu känner jag mig lite deppig för att jag har förbrukat allt som går att se, men som tur är så finns det en säsong 3 också. Serien går både på HBO Nordic och Viaplay.

The World’s Most Extraordinary Homes

Två britter reser till olika delar av världen och besöker fantastiska och ovanliga hem. Det som är mest intressant är hur många av dem är byggda ur ett hållbarhetstänk, med fokus på återvunnet material och att påverka naturen så lite som möjligt. Vissa hus hade jag velat flytta in i på studs, medan andra mest är coola och sedan finns det de som jag ser och tänker ”What the…?!”. Om det inte vore för att programledarna är så himla intensiva, och ibland lite smått irriterande med ett överflöd av superlativa adjektiv, så hade jag kunnat titta på den här serien varje kväll tills alla avsnitt var avverkade. Ibland vill jag typ sätta på mute bara för att slippa höra på dem. Lite i taget funkar bra för mig. Du ser den på Netflix.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.