Fun stuff

Fredagsbio

Igår blev det ju som sagt bio. Först var vi på biografen REX, som ligger vid Bonne Nouvelle… men Emily hade kollat fel så där hade de typ bara dubbade filmer, haha! Så vi fick tips om Gaumont vid Operan och gick dit istället. Och mycket riktigt gick filmen där i VO… eller Version Orginale. Tips till er som åker till Frankrike och ska på bio. Brukar stå VO brevid titeln om det är engelskt tal. 🙂 Synd för på det andra stället kostade biljetterna 7,20 euro, och nu fick jag betala 9 euro istället. Men men… så sällan som jag går på bio så fick det vara värt det.

Vi köpte en Cola och popcorn som man fick en kupong för med biljetterna. 5 euro… och shit vilken liten popcorn man fick! Vi garvade nästan när tanten i kassan gav oss den. Stod där helt chockade. "Var det där allt man fick?", ungefär.
Nej nästa gång köper jag med en påse chips eller något. Riktigt fattigt… för att använda white trash-språk.

Filmen då? Jo visst var den rolig. Jag garvade en hel del kan jag lova… men vissa grejer var lite väl mycket. Det var som att manusförfattarna satt och spånade och sa "vad finns det för skit man kan hitta på när man är aspackad? Vi tar med ALLT det…". Men karaktärerna var ju klockrena! Hahaha…särskilt Alan. 😛 En av de bättre komedierna i den genren. Betydligt bättre än alla Adam Sandler-skitrullar.


Innan bion tog vi en drink på ett ställe i närheten. De har happy hour varje dag mellan 18-22… 50 kr för en drink. Visst ser de läskiga ut? Haha, vi undrade vad det var för skit vi beställt! Men den var ganska god. 🙂


Platserna var inte numrerade så det vara bra att gå in och sätta sig på första bästa plats. Najs.


Den lilla och fattiga popcornlådan. Lägg märke till Ice Age 3-annonsen på. L’Age de Glace… direkt översatt… haha! Lönt?

0

0 kommentarer

  • lameilleuse

    åh jag var jämt på bio i Paris. Gick ofta till Champs Elysees, Odeon eller hallarna 😊

    På rue St André des Arts i 5e arr hade de Bergmanfestival, vilket de haft till och från de senaste 15 åren. Jag gick och såg 3-timmarsversionen av Fanny och Alexander med en fransman en gång. Han somnade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.