Från högt till lågt

Såhär såg min förmiddag ut igår. Kaffestund med tillhörande croissant på Nostra – som efter introduktion från mig blivit Louise favoritkafé. Spreading the love. Idag svettades jag i stället på Willy’s med en tung varukorg för att jag gick från inställningen att ”bara handla nödvändig frukostmat” till att bunkra upp inför närmaste veckans matproviant. Sådant som är vettigt när klockan är kvart i tolv och varken magen fått mat eller blodomloppet fått dagens koffeindos. Sedan glömde jag köpa yogurten som jag skulle äta till frukost. Såklart. Varför är det alltid så att man glömmer det man planerat att köpa och i stället plockar på sig minst fem varor som man inte planerat att köpa? Eller gemene man/kvinna kanske inte är lika tankspridd och glömsk som jag är.

Jag hann även med att sola och bada igår efter förmiddagsfikat, och efter några timmars vila hemma tog jag bussen bort till Slottsstaden där min kompis Cecilia bor. Hon hade bjudit hem mig, Louise och Anneli på middag. Fast det slutade med att Louise både handlade och bjöd på maten medan Anneli stod för Prosecco och jag för choklad. Sedan åt vi lyxtacos (för det kan det väl kallas när man dricker bubbel till?) på balkongen medan vi pratade om allt mellan himmel och jord. Från ytligt till djupt, högt till lågt. Som vi alltid gör.

Anneli hade så ont i ryggen att hon sen fick ligga med benen i högläge resten av kvällen och jag var så trött att jag kom av mig mitt i en mening, men det fina med äkta vänskap är att man kan vara precis den man är utan några förebråelser eller krav. Vi tre som skulle hem promenerade österut i skymningen och sedan somnade jag tacksam och lycklig för att jag har så fina människor i mitt liv som finns där i ur och skur.

Idag tar jag det lugnt för jag tror att jag behöver en dag för mig själv och vila från solen. Igår upptäckte jag att jag hade bränt mig på ryggen och kände nästan som att jag hade fått solsting. Jag tänkte röja upp lite i lägenheten, leta upp korsordstidningen jag lyckats förlägga och börja på en ny bok. Jag läste nämligen ut Sjusiffrigt igår. Slutlig recension är att den absolut är en spännande, välskriven och trovärdig deckare även om jag hade önskat ett annat slut. Bortsett från det så är den helt klart värd att läsa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen