Copenhagen

För 10 grader sedan i Köpenhamn

IMG_7227IMG_7230

Jag kom på att jag inte visat er bilderna från Köpenhamn ännu. Ingen paniiik, de kommer!! Här är i alla fall två foton som jag knäppte på väg mellan Nyhavn och Trianglen på Østerbro. Der här är Nordre Frihavnsgade, som är en av mina favoritgator i Köpenhamn. Särskilt såhär sen eftermiddag på hösten när solen ligger lågt. Där hittar man en massa mysiga butiker, blomsteraffärer, bageriet Lagkagehuset, caféer, chokladbutiken Peter Beier (tips!), barer… ja det mesta helt enkelt. När jag jobbade i Köpenhamn så låg det en Nordea-bank på Trianglen (det finns en plats i Malmö som nästan heter samma sak – Triangeln), så jag brukade promenera dit längs med denna gata.

Solen skiner idag precis som här, men skillnaden är nästan 10 grader. Idag är det KALLT som tusan i Malmö. Närmre bestämt 3 grader. Usch och fy. Vågar jag ens gå ut? Fast idag måste jag det för jag har lite grejer att handla och ärenden att göra. Det går liksom inte att gömma sig inomhus alla kalla dagar. Tur att jag tagit fram den varma vinterjackan och mina boots ur förrådet. Det får bli dem idag och varma strumpor.

Jag tänkte förresten bjuda på en Throwback Thursday idag. London säger jag bara. Så stay tuned senare idag om det verkar kul.

Hoppas att du får en riktigt bra torsdag!

//I’ve kind of forgotten about showing you pictures from last Friday in Copenhagen, but I’m on it. In the meanwhile here are two photos that I snapped on the way from Nordhavn to Trianglen, and on the street called Nordre Frihavnsgade. It’s one of my favourite streets in Copenhagen and it has plenty of nice little boutiques, flower shops, bars, cafes, the chocolatieria Peter Beier (which you must check out if you’re ever in Denmark – there is also a shop at the Copenhagen Airport!) and bakeries. Just like on this day, the sun is shining here in Malmö as well but the difference is 10 degrees celsius. It’s as cold as 3 degrees here today. Freezing in other words. I have a few errands to run so I’m gonna put on all my warmest clothes and head out in a bit. I wish you guys a great day!

0

0 kommentarer

  • Anna

    Köpenhamn är en stad jag sett pa tok för lite av känner jag. Man blir lätt lite hemmablind o glömmer bort destinationer/resmal som finns bara runt hörnet. I Wien är det ocksa riktigt kallt idag, i alla fall för att vara Wien 😉

  • christinestories

    Jag känner igen det där. Innan jag jobbade i Köpenhamn åkta jag inte över oftare än 1-2 gånger per år. Trots att det var så nära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.