Tankar & Funderingar

Dags att ta kontroll över oron

IMG_6485

Igår när jag skulle sova så låg jag vaken som vanligt. Grubblade. Oroade mig. Tänkte på valet jag har tagit och det jag har framför mig. Fick lite panik över det där jag inte har tänkt över. Vet jag ens vad jag håller på med? Jag vet egentligen att allting alltid ordnar sig till slut och att det inte finns någon anledning att oroa sig. Ändå gör jag det. Känner den där ångesten krypa på, ovälkommen och hatad. Det är inte lika påtagligt som det var för några veckor sedan och i det stora hela så är jag just nu egentligen mycket gladare. Det är bara några detaljer som inte riktigt sitter på plats. Som skaver lite och därför skapar den där oron.

Den största energiboven för mig nu är det faktum att jag sover så dåligt, och inte orkar träna regelbundet. Detta gör att jag heller inte äter regelbundet, tappar motivationen och får svårt för att hantera även de minsta problemen. Då uppstår oron. Allt det där skapar ångest och osäkerhet. Nu är jag trött på det. Jag vill vara stark både fysiskt och mentalt. Kunna ta mig an motgångar och höga trösklar utan att ta två steg tillbaka varje gång. Att ha PMS samtidigt som man ska ta ett ganska stort livsavgörande beslut hjälper inte direkt, och vi vet ju alla att PMS orsakar rubbningar i de annars hälsosamma tankegångarna (om ni inte visste det så vet ni det nu). Så jag får nog även försöka ”cut myself some slack”. Fokusera på framtiden. Försöka styra mig själv på rätt spår igen. SLUTA tänka på allt som kan gå fel och i stället tänka på allt som kommer gå rätt.

Det tänker jag göra nu. När jag inte kunde sova i natt så skrev jag ner en lista på allt det jag behöver göra för att bli starkare både fysiskt och mentalt. Jag tänker inte köra full fräs framåt, men i mindre steg kan det nog bli bra. Jag ska motivera det med ett resultat av bättre självkänsla, skarpare fokus, en starkare kropp och en spännande livsomvändning bakom husknuten.

Känner du igen dig? Är du med mig i så fall?

IMG_6481

//I tend to worry easily, and right now I am in the process of a pretty big change in my life. This makes me worry even more, and last night while struggling to fall a sleep because of a lot of thoughts running around in my head, I thought to myself ”enough Christine, stop it”. Why am I thinking of all the things that could go wrong, when there are so many things that will go right? I should focus on the right things instead of the wrong things. 

So I turned on the light, took out my notepad and wrote down all the things I could come up with that would make me feel healthier and stronger both mentally and physically. It really helped and now I’m focused on keeping to my list. Like eating healthier, going to bed earlier so that I get my 8 hours of sleep, working out, STOP WORRYING, start reading again and take breaks from social media (don’t worry, the blog is my exception). I’m also going to try and not procrastinate because I know that it only adds to the stress if I postpone important things or wait a long time to answer emails. 

It’s time to take control over those thoughts and turn them into a strong, healthy and confident mind. Are you with me guys?

0 kommentarer

 • Magdalena

  Ett tips om du har svår/jobbig pms är tabletterna Femal Balans som finns hos hälsokosten. Jag hade inte klarat mig utan de. Tagit de i flera år och när jag gjort paus har jag märkt hur dåligt min pms fick mig att må. De är dock dyra, 500 kr paketet men så värt det för att vara rätt så normal hela månaden. PMS är skit och det finns många som brottas med dessa besvär istället för att försöka få hjälp. Har man svår pms har jag läst man kan ta antidepressiva några dagar i månaden med men det hoppas jag att jag slipper behöva ta.

 • Sandra

  Men åh ja! Så här är det för mig också! Det skapas ju en ond cirkel med sömnlöshet och ångest tyvärr. Och pms är SÅ himla jobbigt!! Men superbra att du har skrivit en lista och försöker fokusera på det som kommer att gå bra. Jag hejar på dig!

 • Amina

  Självklart kan man känna igen sig i det du skriver, det där måste ju alla ha upplevt åtminstone nångång i livet. Det är ju väldigt bra att du är konstruktiv nu och punktar upp för dig själv vad du tänker göra. Det kommer gå alldeles utmärkt,det viktigaste är ett positivt mindset! Kram

 • ISA

  älskar att skriva listor på detta sätt och *ta tag* i det som behövs för att må bra.. tänker mycket på detta, att man kan påverka så pass mycket själv ändå genom vissa beteenden. Håller på att skriva lite om detta i ett utkast nu, får se var det landar. KRAM!

 • Ljuva Julia

  Jag sover jävligt bra tack och lov, det är den stora fördelen med mig. Somnar inom en kvart när jag går och lägger mig, men är duktig på att inte gå och lägga mig förrän jag är trött. Men jag känner igen mig i oron – den har med annat än sömn att göra för mig, men många många måååånga hjärnspöken… Jag ska försöka förändra det så snart jag har ork att göra något alls. Min naturliga hårfärg är typ lite gråbrunblond… Som typ havregrynsgröt >.<

 • Ia

  Känner igen det där med att oroa mig, fast man vet att det ordnar sig i slutändan… Men för mig är det nog ett sätt att förbereda mig, ifall det kommer att hända det som jag oroar mig över, så att jag inte blir överraskad. Jobbigt när man har sådana tankar.

 • christinestories

  Ja en vän till mig tar en låg dos av antidepressiva när hon har PMS, men jag tror inte att det är hållbart i längden. Jag ska kolla upp det där du skriver om. Tack för tipset Magdalena! Kram

 • Isabelle

  Åh vad jag känner igen mig! Jag är just nu i en situation där den närmsta framtiden är väldigt oviss och jag funderar mycket på vad som ska hända. För mig är mycket av oron vad andra ska tycka om mig, mina val och vad jag gör eller inte gör. Blir så irriterad över detta! Folk har nog fullt upp med sina egna liv än att gå och fundera över hur jag lever. Men samtidigt börjar man oroa sig och kommer in i den onda spiralen. Det var bra med listan du skrev, man kan ju också försöka fokusera på allt positivt! Man glömmer ju ibland bort att man bor i ett tryggt land, är frisk, har familj och vänner. Självklara saker för vissa men förmodligen en lyx för andra. Kram på dig!

 • Kattis

  Åh känner exakt likadant… Är expert på att oroa mig, fokusera på det negativa och inte minst att endast tänka på framtiden och inte leva i nuet! 😟 Jag är så extremt stressad ekonomiskt, jag vet att det säkert kommer att ordna sig (jag är student, 23 år) men får ändå ont i magen när jag tänker på mitt icke-existerande sparande just nu, för att jag bor utomlands och det finns ingen möjlighet för mig att jobba och spara som jag var van vid i Sverige. Hur löste du den ekonomiska biten när du bodde i Frankrike? I Sverige är vi ju så bortskämda med en lön som BÅDE räcker till ett leverne, sparande och typ resor.

 • christinestories

  Jag vet precis vad du menar, men tänk såhär. Du är 23 år! Du har många år på dig att spara ihop pengar och ingen som pluggar har råd att lägga undan mycket pengar varje månad. Det kommer lösa sig och pengar är inte allt! Hmm, jag ska spåna lite på det och svara på det i ett inlägg. Jag tänker att det säkert är fler som funderar över den frågan 😊 Så håll utkik i veckan!

 • christinestories

  Ja verkligen, så är det. Vi är så fokuserade på allt runt omkring att vi glömmer de där grundläggande behoven, som trygghet, mat, nära relationer, tak över huvudet, frihet. Och som du skriver, alla andra har fullt upp med sitt och reflekterar nog inte över hur du väljer att göra med ditt liv 😉 Kram vännen!

 • Marias Memoarer

  Jag känner igen mig lite… Oroar mig över vissa saker just nu och kan börja tänka på det ifall jag vaknar till på natten och somnar inte genast om då… Inte riktigt läge att ligga med resfeber när man vill sova. Varför resfebern ska infinna sig på natten men inte märks av så mycket dagtid är ett mysterium…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.