Weekend

Bonjour

Jag vaknade strax innan klockan nio i morse, någorlunda utvilad. Solen sken och under mitt duntäcke låg jag kvar i sängen ett tag med ffönstret på vid gavel. Den här tiden på året känner jag en paradoxal känslomix av melankoli och tacksamhet. Jag hatar verkligen mörkret och kylan som letar sig in under tre lager kläder, men inser hur lyckligt lottad jag är som har ett hem där det finns värme och trygghet även när jag öppnar för världen utanför.

Nu sitter jag på metron mellan Köpenhamns flygplats och redan nämnda stads centrala kärna. Sist jag åkte över till Köpenhamn blev jag magsjuk och tillbringade två likbleka dygn på min systers soffa, men blixten slår ju sällan ner två gånger på samma ställe så förhoppningsvis klarar jag mig från det den här gången. Den danska kronan är nästan 50 procent dyrare än den svenska (100 DKK blir till 144 SEK!) och de har chockhöjt biljettpriserna mellan Malmö och Köpenhamn, vilka är två av anledningarna till att jag inte varit där på ett tag. Däremot jobbar min kompis Jonah i Kph och var snäll nog att låna ut sitt pendelkort. Sådant är så himla uppskattat <3

Jag ska träffa en vän om en timme ungefär – vi ska bland annat på en utställning – så jag tänkte kila förbi ARKET först. Det finns inte Malmö. Jag kommer ju inte köpa något för allt blir dyrare än i Sverige men jag kan ju prova och beställa online om jag hittar något fint. Dessutom måste jag handla några chokladscones från Holms Bageri. De är sjukt goda. Kameran är med så jag ska försöka komma ihåg att använda den.

Ha nu en skön söndag mina gullefjun!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.