Berlin,  Travels,  Vardagslyx

Belgiska praliner

Under en resa till Belgien känns det nästan obligatoriskt att köpa med sig belgisk choklad hem. Att äta praliner är dessutom en av mina favoritaktiviteter så det var givet att få med sig en låda med sådana. I Bryssel kan man i princip hitta chokladbutiker i varje hörn, och för den som likt kaffenördarna inte riktigt nöjer sig med precis vad som helst, så finns det några som anses vara snäppet vassare på att tillverka choklad än andra. Vissa tycker att Pierre Marcolini är la crème de la crème, medan andra anser att Neuhaus är dit man bör gå för att få med sig Belgiens bästa choklad.

Personligen är jag inte så mycket av en chokladnörd att jag är villig att spendera en förmögenhet på just den varan, så efter rekommendationer från min vän Julia köpte jag mina på Fredric Blondeel. Mannen bakom disken viskade lite subtilt till mig att satsa på en låda med valfria praliner för 300 gram snarare än de klassiska lådorna där man bara får ett visst antal. Två lager med cirka 30 bitar kostade mig 250 kronor. Det är såklart mycket pengar för choklad men det är inget Marabou Mjölkchoklad vi snackar om här utan prima kvalitetskonfekt.

Det finns några butiker i Bryssel. Jag köpte mina i den som ligger på Quai aux Briques 24. Se karta nedan!

Om du nu undrar ifall det finns några praliner kvar i den där lådan så kan jag intyga att det faktiskt gör det. Tre stycken. Jag är ändå ganska stolt över att det tagit tre veckor att ta slut på alla. Märkligt nog kan jag vara riktigt återhållsam med sötsaker när jag vet att jag inte bara kan gå till ICA och köpa nytt den dagen då det endast finns några smulor kvar. Jag har till exempel två små paket kvar av KitKat Matcha Tea som jag köpte med mig från Hanoi förra vintern och ett paket kakor i skafferiet från senaste Paris-resan. När jag för övrigt bodde där och köpte med mig Gott & Blandat från Sverige kunde jag ha kvar dem i en låda i två månader. Tänk om jag hade haft lika stark självdisciplin med träning på söndagar eller att lägga mig tidigt på vardagskvällarna?

Förutom praliner så köpte jag även med mig min favoritost – La Brique – som är en mix av Brie och Camembert. Plus tre saucisson sec från en marknad jag och Julia var på. Jag har gått ner lite väl mycket i vikt senaste tiden så jag tar tillfället i akt och trycker i mig mat som ger lite extra underhudsfett, hehe.Hur många blev hungriga/sötsugna efter att ha läst detta inlägget? Det vore ganska intressant att veta.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.