C'est la vie

Åren i Paris, distansförhållande med en fransman & jobb i Köpenhamn

DSCF8171 (3)

Jag tänkte att många av er som läser är nya på bloggen och kanske undrar lite vem jag är och vad jag har för bakgrund. Så här kommer en recap på mina bloggår.

♠ Jag började blogga 2007 och var då på blogg.se. Jag minns faktiskt inte vad den hette och jag tvivlar på att det är särskilt många som hängt med enda sedan dess. Eller?

♠ Hösten 2008 tog det slut mellan mig och min första riktiga pojkvän, och våren därpå så förlorade jag mitt jobb på grund av den då rådande finanskrisen (det gick inte bra för dem och jag var dumt nog mellan två kontrakt… lesson learned!).

♠ Jag hade sparat pengar sedan ett tag tillbaka och fick ett erbjudande att flytta till Paris för att jobba som au pair. Då var jag 24 år och tänkte att ”what the hell, jag har inget att förlora!”. Så våren 2009 flyttade jag till Paris, och startade samtidigt bloggen Christine i Paris. Au pair-grejen sket sig, och efter ett månadslångt äventyr med en galen fransk-italiensk familj i södra Frankrike och på en liten semesterort norr om Rom så åkte jag tillbaka till Paris. Den hösten flyttade jag typ 5 gånger, men hade också sjukt jäkla kul emellanåt.

IMG_1587

♠ I februari träffade jag fransmannen i mitt liv, aka C, trodde jag i alla fall. Vi blev tillsammans ganska snabbt och jag var sååå kär. Min franska på den tiden var inte direkt impeccable, så ni kan ju gissa er till missförstånden under det första året. Lägg på en massa kulturskrockar på det.

♠ I augusti 2010 bestämde jag mig för att börja plugga Internationell marknadsföring i Malmö, så jag flyttade hem igen men hade hela tiden en fot i Paris. Min lägenhet såg ut som en ungkarlslya för att jag spenderade vartenda öre på flygbiljetter. På ett år flög jag 13 gånger Köpenhamn-Paris. Mitt emellan alla resor skrev jag kärlekskranka blogginlägg om hur mycket jag saknade min älskade C och gnällde över tentaplugg. Eftersom att jag gick en yrkesutbildning så hade jag två praktiker, och båda gjorde jag i Paris.

♠ Efter 1,5 års distansförhållande flyttade jag tillbaka till Paris på obestämd framtid. Jag gjorde en 6 månader lång praktik på Svenska Handelskammaren, jag och fransmannen flyttade ihop i en tvåa i 17:e precis vid metrostationen Brochant (fortfarande mitt favoritkvarter i Paris) och jag trivdes som fisken i vattnet med mitt liv som parisienne på heltid. I alla fall oftast.

IMG_7588Utsikten från Svenska Handelskammaren i Paris takterass. Det var inte helt fel att äta lunch där, hehe. 

♠ Efter praktiken på SHK jobbade jag bland annat som värdinna, och sedan fick jag jobb på ett företag som sysslade med mobilappar (App Discovery – ”Dagens App”). Där var jag översättare, skribent och kampanjkoordinator. Det bästa med jobbet var mina kollegor – vi var allihop mellan 22-33 år och kom från 11-12 olika länder. Det sämsta var att det var ett skitföretag med en usel ledning. Endast en person är kvar av de jag jobbade med då, haha.

♠ 2014 började med ett väldigt tufft uppbrott efter ett 4 år långt förhållande. Vi hade kämpat i flera år, men ville helt enkelt inte åt samma håll. Jag flyttade tre kvarter bort och bodde i en liten skolåda (13 kvadratmeter) och blev tokig på min galna propriétaire. Efter ett halvår hade jag redan gått i tankarna sedan ett tag tillbaka om att flytta hem till Sverige. Jag trivdes inte på jobbet, hatade min lägenhet och efter fem år i Paris var jag ganska mätt på staden. Så jag sa upp mig och i september 2014 tog jag mitt pick och pack, och flög hem till Sverige på en enkel biljett. Om du vill läsa om mina senaste två år efter jag flyttade hem från Paris så kan du göra det HÄR.

IMG_5684

♠ När jag kom hem fick jag ganska snabbt jobb på ett rederi i Köpenhamn och där jobbade jag som marknadskoordinator i 1,5 år. På grund av för hög arbetsbelastning och en påfrestande pendling mellan Malmö och Köpenhamn, så sa jag sa upp mig i somras och tog några månaders paus för att samla ihop pusselbitarna igen.

Annars då? Jag är skorpion, född och uppvuxen i Malmö men pratar inte skånska, väldigt singel för tillfället och trivs ganska bra med det (förutom ibland), har en storebror och en lillasyster, älskar katter, pratar flytande franska och har bloggat i alla dessa år just för att jag fick upp ögonen (och fingrarna) för skrivandet. Jag älskar att uttrycka mig i skrift.

Nu blev detta lite av en mininovell i punktform, men förhoppningsvis har ni orkat läsa hela vägen hit. Om någon har frågor så är det bara att ställa dem! I’d be happy to answer. Jag hoppas dessutom att alla ni nya som hittat vill stanna kvar. Ni är så välkomna. Som man säger på franska – fait comme chez toi*!

* känn dig som hemma

//For the new readers, here is a recap of the last few year. Translate with the tool on the right side panel. I hope you enjoy it! 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.