Ångest

Idag känns allt lite jobbigt. Ångesten ligger i magen, trycker envist upp i bröstet och lämnar en eftersmak av nedstämdhet. Jag vet inte varför det känns så just idag. Det går inte att sätta fingret på källan. Det var länge sedan jag kände ångest på riktigt och det skrämmer mig lite. Helst av allt vill jag bara ligga under täcket och gömma mig från världen.

En sådan här dag är det skönt att ha kollegor som förstår och som jag kan säga som det är till. Vi är bra på att stötta och peppa varandra när det behövs. Just idag fick jag beröm och uppmuntran från en av mina närmaste kollegor, innan jag ens hade sagt någonting om den något låga dagsformen. Det var som att hon såg att jag behövde lyftas upp.

Nu har jag slutat och är på väg till gymmet. Även om jag helst av allt vill strunta i det så vet jag att det förmodligen kommer göra mig gott. Jag har ändå tagit med mig kläder och dessutom en handduk så kanske kan en stund i bastun vända den rådande sinnesstämningen mot det bättre. Jag skrev till en vän att jag inte mådde helt hundra idag som föreslog att vi skulle ses så det blir middag hos mig sen. Jag tror att det är precis vad jag behöver ikväll. I morgon är en annan dag som förhoppningsvis är bättre.

För att försöka se livet från den ljusa sidan – bokstavligt talat – så börjar det märkas att dagarna blir längre och längre. Det är numera ljust både när jag går till och från jobbet <3

0 reaktioner på ”Ångest”

  1. Skickar en kram till dig och hoppas att det känns bättre idag. Ångestperiod här också. Förra veckan gick till historien som en ganska dålig vecka. Slutade med att jag fick reda på att min närmsta kollega pratat bakom ryggen på mig. Då han redan hade sagt upp sig fick han (efter att jag och chefen konfronterat honom) gå på dagen. Han gick hem utan att säga hejdå (eller försöka reda upp allt). Efter det har jag inte hört något alls från honom. Känns inte så bra… Men ska försöka att inte lägga så mycket energi på detta. Nu ska jag istället gå och få en välbehövlig massage (på chefens bekostnad) Ganska härligt ändå 😊 Kram

  2. Usch och fy för sådana personer! Skönt att du var uppbackad av ledningen i alla fall. Du får tänka att han är en feg och falsk människa medan du är stark som faktiskt vågade ställa honom mot väggen, och att du uppenbarligen uppskattas mycket på ditt jobb 😊 Njut av massagen nu, den är du värd. Och tack för omtanken <3 Idag känns det bättre. Kram på dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen