South Africa,  Weekend

Africa Day | May 25, 2018

Idag är en speciell dag på många sätt. Fredag för det första, och idag känner jag verkligen den där härliga känslan som den senaste tiden tyvärr saknats. Nämligen spralligheten i benen och en härlig livslust. Dessutom trillade lönen in på kontot vilket också är värt att fira.

Sedan är det även Africa Day idag, vilket firas varje år sedan 1963 då Organisation of African Unity startades. Tror ni att jag saknar den där älskade kontinenten en dag som denna? Ja, självklart gör jag det. Jag har förvisso bara varit i Sydafrika och känner endast till de övriga länderna i Afrika via vänner, bilder och hörsägen, men det finns så mycket att tycka om bara genom det. Den där livfullheten, öppenheten och framförallt ödmjukheten inför det enkla i livet som tyvärr tas för givet här saknar jag flera dagar i veckan.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän jag kan åka tillbaka. Nu ska jag däremot bege mig iväg mot Magistratsparken och möta upp med några glada helgfirare. Det anordnas en streetfood market där i helgen så det ska bli kul att se vad det bjuds på.

Med det önskar jag dig en riktigt härlig fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.