C'est la vie,  Stockholm,  Vardagslyx

About my last night in Stockholm

Gårdagskvällen började med vin och tapas på ett ställe som heter Bar Nombre tillsammans med Linda och hennes två vänner Stina och Ylva. Där bjuds det på en skön storstadsatmosfär, god mat och tillmötesgående personal. Den ligger i Vasastan på Odengatan 36 så ganska centralt. Gott vin, dejtinganekdoter, asgarv åt dejtinganekdoter och lite djupa diskussioner hann vi med innan vi bytte ställe och hamnade på Yuc! vid Odenplan. Där fick vi frågan från random människor om vi ville följa med ut och dansa. Frestande indeed, men vi tackade vänligt nej. Är det inte lite konstigt när någon kommer fram och frågar sådant när inga interaktioner eller konversationer sällskapen emellan skett under kvällen? Superhärligt initiativ, men väldigt märkligt.

På vägen hem råkade jag ramla in i en kvinna på tunnelbanan. Alltså inte lite sådär oskyldigt ”ojsan hoppsan, nu kom jag för nära”. Nej jag bokstavligt talat föll över en person som satt ner. Så typiskt mig att göra något sådant. Det var såklart pga dåligt balanssinne i samband med tågets avfärd, men hon trodde ju säkert att jag var salongsberusad när jag och Linda satt där och roade oss som två fnittriga 15-åringar med Snapchats roliga filter. Jag skrattade så att jag fick ont i magmusklerna igår. I och för sig skrattar jag alltid mycket med – och åt – Linda. Den här fina vännen bjöd dessutom oss alla på både mat och vin på första stället, sen beställde Stina in champagne på Yuc!. Det var ett helt perfekt avslut på fyra dagar i huvudstaden.

I morse tog jag tåget från Stockholms central och om en liten stund anländer vi till Malmö. Jag hinner vara hemma i en dryg halvtimme innan jag ska iväg igen. Solen skiner och det är 17 grader. Sådant ger mig lyckokänslor i kropp och själ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.