Culture Paris/France

À la prochaine


I påsen ligger en present som jag fick av Christophe’s mamma. Ska visa er sen. Ni kommer bli såååå avundsjuka 😉

Vilka strider är värda att kämpa för? Tydligen inte så många i det här landet. Service är en lyxvara i Frankrike och ordet ”reklamation” vill de inte låtsas om. Köper man en tröja från American Vintage för 70 euro så förväntar man sig inte att den ska bli förstörd efter en tvätt när man tvättat den i ullprogrammet. Men tydligen är det OMÖJLIGT att det INTE var mitt fel. Och sen ska man helst inte använda den med något över. Ja jag får väl vänta tills i vår att använda den då för utan jacka kan jag inte gå.

10 minuter senare och smått frustrerad så fick jag tillbaka tröjan, halvdant fixad. Fick ett presentkort för att hon ville ”vara snäll”. 15 euro. Kan ju tillägga att det inte finns en enda pryl i den butiken under 30 euro. Ville säga ”stoppa upp ditt presentkort där ljuset inte når, adieu!”, men kom på att jag kan ge det till svärmor.

En gång fick jag lämna tillbaka ett linne på H&M i Malmö utan kvitto, utan prislapp och med tvättlappen bortklippt.
Sverige – Frankrike 1-0.

Nu lämnar jag det här oeffektiva, otrevliga och underbara landet för denna gången och flyger min kos hem till landet Mellanmjölk och Reklamationsrätt. Det blir skönt att komma tillbaka måste jag erkänna.

Hoppas mamma varit hemma hos mig och lämnat lite Lingongrova eller något. För nu får det vara nog med baguetter!

Au revoir et à bientôt!

0 kommentarer

  • mikael

    Förmodar att du haft en jättehärlig tid i Paris.

    Välkommen hem igen.

    Ska försöka bättra mig, igen, med att läsa din blogg

  • Karin M

    Usch det låter som en jätteotrevlig expedit. Men jag måste berätta om när jag bodde i Bordeaux 2009 och köpte en tröja på H&M där. Några dagar efter att jag köpt den upptäckte jag ett hål i den och gick tillbaka för att byta den. Min dåvarande pojkvän (fransman) sa att jag aldrig skulle kunna byta den då jag redan slängt kvittot. Men, dom var jättetrevliga på H&M i Bordeaux, de engagerade sig i att hitta någon anställd som kunde engelska och bytte sen tröja utan några invändningar! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.