France vs Sweden

Thank god I’m the only Swede in this household

Det finns vissa fördelar med att vara tillsammans med en fransman. Som t ex att han håller upp dörren för mig när vi går ut genom porten eller att han vet exakt vilket vin som passar mina smaklökar. En annan fördel är att han inte tycker om saltlakrits. Två gånger har han smakat det och hans ansiktsuttryck liknade mitt när jag åt benmärg. En blandning av avsmak och ”varför lurade du i mig den här skiten din idiot?”. Fransmän förstår sig lika lite på salt godis som vi förstår oss på att äta kakor till frukost. Så alla salta godisar får jag behålla för mig själv.

Nu ska jag fixa ihop lite middag och sen blir det mys i soffan. Water for Elephants går på TV ikväll. Vi får se om jag lyckas övertala sambon att se den.

0

0 kommentarer

 • smäm

  Åh, gott gott gott! Jag och min bästis har perfekt gott och blandat-smak. Jag gillar bara dom svarta och röda, och hon gillar alla andra 😊

  Jag vet inte om Mique är svenskt. Tycker också om den butiken!

 • Anna - om konstnärslivet i Paris

  Haha, men du, det är ju JAG som inte svarat på DITT sms? Väl? Mina päron är i Helsingfors så jag kan ses när som, men är gärna med och firar när ditt arbete är inlämnat.. 😊 Hoppas filmen är bra, isåfall ska jag lägga lite krut på att övertala min egen sambo att se den.. 😊

 • Carina

  Den reaktionen du beskriver har jag sett många gånger. Nuförtiden bjuder jag på finsk choklad, inte salmiak, och det går bättre hem. Är inte själv så förtjust i salmiak, har alltid föredragit fruktsmak. Men jag är förtjust i godis överlag, vilken vuxna spanjorer inte alls är. Godis är för barn, tydligen.

 • Christine&Paris

  Haha, ja samma med mellanmål tydligen! Här tycker de att det är konstigt om jag äter någonting mellan lunchen och middagen, men jag kan verkligen inte förstå hur de håller sig mellan lunch och middag klockan åtta, halv nio!

 • Carina

  Här äter de flesta mellanmål, eftersom standard-middagstiden är 22.00 (fast vi försöker äta tidigare då vi hinner). Ursäkta spammet förresten. Hittade just hit, och har några års blogg att plöja igenom 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.