Vardagslyx

Streetstyle catalogue


Jag tyckte att jag lyckades knäppa en ganska fin bild på Maria. Lite The Sartorialist över det hela. Eller hur? Eller kanske mer H & M katalog …


Jardin des Tuileries. Där framme ser ni Le Louvre.


Målningar av den franska konstnären Claude Monet


Idag har varit en riktigt trevlig och avkopplande dag. Dessutom med riktigt gott sällskap i form av Maria. Vi började på eftermiddagen vid Orangeriet, ett museum beläget i Jardin des Tuileries. Där bland annat Pablo Picasso, Claude Monet och Paul Cézanne visas. Jag är inte sådär superintresserad av konst men Claude Monet har alltid varit en favorit. Jag gillar vacker natur, och hans romantiska målningar av näckrosor och broar i en skogsdunge är sådant jag tycker är riktig konst.
Vem vill ha en bild med en ko eller kanin hängandes i en köttkrok hemma? Jag och Maria var överens om att det är inte alltid som konst är fint. Och att vissa målningar lika gärna ha kunnat vara målade av en 5-årig.
”Två kuber här i olika färger, sen en ful kvinna med spretande tänder … voila! Magnifique.” Eller inte.

Efter det så ville mina skor skada mig så vi fick gå till H & M så jag kunde köpa ett par billiga flip-flops för att döva smärtan. En plåsterpaket kostade lika mycket som skorna så jag måste säga att det var mer värt det. Nu har jag tre feta blåsor på mina fötter. Välkomna!

När jag bytt skor köpte vi en baguette från Subway och en mocha och satte oss på uterserveringen i solen på Starbucks på Pompidou. Där satt vi i säkert 1,5-2 timmar och pratade fula skånska ord (Jag försökte komma ihåg vad som är det skånska ordet för potatismos, någon som vet?), utbildningsmöjligheter, vår hatkärlek till Paris och frustration över att inte få köpa varsin Mulberry-väska(Jag har velat ha en Roxanne i typ 3 år … haha!). Sedan köpte jag inte en ring och ett par örhängen på Six. Men de var billiga. Fast jag köpte som jag sagt INTE dem.

NU har jag ätit middag och sitter och lyssnar på mina favoritlåtar för tillfället. Bara slappna av och chilla, skönt det. Om en stund kommer C. Han ska hjälpa mig med min franska CV så jag kan skicka det snarast möjligt.

Tjing!

0 kommentarer

  • Maria

    Haha det här var bättre! Kunde knappt koncentrera mig på vad det stod förut pga den knäppa engelskan. fast jag gissade att det var nåt knas, tror nog att du är bättre än så på engelska;) tack för en trevlig dag, det gör vi om snart igen tycker jag! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.