C'est la vie,  In the kitchen

Skrivuppgift, pärlarmband och linsgryta

Jag var på jobbintervju precis innan resan till Spanien, och när jag kom hem fick jag en skrivuppgift jag skulle göra som arbetsprov. Såklart innebär en kreativ uppgift även prestationsångest deluxe och sedvanliga tankar om att jag nog inte är så bra trots allt, vilket de nu kommer upptäcka. Ni vet det där klassiska ”nu kommer de förstå att jag bara är en BLUFF”, vilket vi självkritiker gärna tänker. Jag skickade i alla fall in det i morse. Oavsett hur det blir så är jag stolt över mig själv att jag slutförde uppgiften efter bästa förmåga.

Idag har jag jobbat men varken energin eller inspirationen var där när jag skulle försöka improvisera fram någon slags musiklek till stirriga elever medan jag uppgivet shhh:ade och upprepade meningen ”näääe nu får ni vara tysta” femton gånger.

”Christiiine, får vi ha våra mobiler?”
”Mmm okej då”
”Kan vi vara ute??”
”Eh, om ni vill…”
”Christiiiine, kan vi vara inne, snällaaaaa?”
”Öh… eh… *huvudkliande*… ja?”

Ungefär så har konversationerna sett ut under arbetsdagen, vilken avslutades med att jag gjorde ett halvt pärlarmband, knöt femtioelva gummibandsändar (en av anledningarna till att jag bara hann göra klart halva armbandet) och inte orkade bry mig om att någon hade ner tusen pärlor på golvet. Vissa dagar får det vara så. Särskilt när man lagt all sin energi på ett viktigt arbetsprov.

Förresten så lagade jag en så himla god linsgryta till middag som jag vill tipsa om. Jag gick efter det här receptet, men använde purjolök och schalottenlök, sedan lade jag till champignoner (som jag först brynte i en stekpanna med smör), grönkål som jag stekte med curryn och tomatpurén samt ingefära mot slutet. Linserna (torra) kokade jag separat och sköljde ett par gånger för att sedan lägga i dem i grytan innan jag lät allt koka på låg värme i fem minuter till. Det blev riktigt gott! Nu tänkte jag fortsätta kvällen med att titta på film och äta choklad. Det blåser storm ute så jag trivs ganska bra här under mitt duntäcke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.