Copenhagen

Saturday night at the convent

 

Igår hade jag en kväll som fick mig att ifrågasätta mitt val att bo i Malmö i stället för Köpenhamn. Jag åkte över till andra sidan sundet på eftermiddagen och stannade där hela kvällen. Först lite shopping för att sedan möta upp med en vän för drinkar, middag och slutligen ett spontant klubbesök på ett väldigt speciellt ställe nära Nørreport. Det var en gammal källarlokal med gömda rum, rustika stentrappor och maskerade människor. Det har tydligen varit ett kloster en gång i tiden. Jag var helt fel klädd för att gå på nattklubb (det var verkligen inte meningen att gå ut från början) och var i princip den enda på det stället med sneakers. Nästa gång ska jag slänga ner ett par klackar i handväskan, just in case.

 

Men alltså. För att återgå till det ämnet jag började med att skriva. Jag älskar Köpenhamn. Det är ju inte Paris, men definitivt med den där pulsen och samma möjligheter. Jag har saknat det där det senaste året. Mixen av människor och det lite politiskt inkorrekta. Livet är ju så mycket mer spännande med sådana inslag. Som när jag och några kompisar blev bjudna på svindyr champagne av en sheik på en klubb i Paris. Sådant händer bara inte i lilla Malmö.

 

Idag har jag varit som i en sömndrucken dimma, kämpandes med att hålla mig vaken. Mitt sällskap kände i princip alla på stället så vi betalade inte för drinkarna, vilket innebar en liten överdos av just den varan. Att jag dessutom kom i säng vid fem i morse har inte direkt gjort mig mer pigg. Jag ska se klart på avsnittet av OITNB som jag tittar på och sedan stupa i säng.

 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.