Paris

Rusning


Undrar om den misstänksamma killen vet att han hamnat på en svensk blogg?

Förutom första readagarna och 20-23 december, så finns det en tredje sak man gärna undviker – om man kan – när man bor i Paris. Vissa metrolinjer i rusningstid. Mellan 8.30-10.00 på morgonen samt 18.30-20.00 kan det vara svårt att ens komma på ett tåg om man åker med t ex linje 13 från St Lazare eller linje 4… ja var som helst.

Igår när jag åkte till östra delen av 17:e fick jag en flashback från alla mornar då jag stått och svettats och luktat på folks armhålor medans jag försöker hålla balansen med hjälp av någons rygg. Och så den stora mannen som TVUNGET ska in trots att det verkligen inte finns plats, så det känns som man till slut andas med en korsett runt magen aka hans mage. Det är inte helt omöjligt heller att man känner någon som pillar efter din väska. Vilken perfekt situation för ficktjuvar? Om de har möjlighet att röra sig.

De har till och med personal som står vid varje dörr (ja en per dörr, de vet hur man skapar minimilön-jobb i denna stan) och knöglar in folk i vagnen. Jag kan inte förstå varför de inte sätter upp skyddsglas på sådana utsatta perronger. Det är ju livsfarligt så som folk står precis vid spåret.

Men det är ju Paris. Och folk måste hem. Till varje pris. Nästa metro går ju om hela tre minuter.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.