Copenhagen

One day I might just move there

 

 

Mitt jobb ligger i Köpenhamns nordöstra del, även kallat Nordhavn, vilket inte är så långt från stadsdelen Østerbro. Igår skulle jag på middag hos syrran och Henry, men råkade ta fel buss (detta är någonting som jag blivit väldigt bra på senaste tiden). Som tur var kom jag på det ganska snabbt och kunde hoppa av en kort bit från Triangeln där jag kunde hoppa på rätt buss. För att komma tillbaka fick jag gå Østerbrogade och passerade då även världens mysigaste lilla allé precis vid kanalen. Kvällssolen gjorde det ännu finare och för en kort stund tänkte jag ”en dag kanske jag flyttar hit”. Det är en vacker stad, med fler möjligheter och en internationell känsla. Precis som Paris är. Jag pratade om det med mina kollegor idag och de förstår inte varför jag inte flyttar dit. Å andra sidan har jag med valutaväxlingen mer pengar att röra mig med, och betydligt lägre månadskostnader än jag hade haft om jag bott i Köpenhamn.

 

Dessutom trivs jag bra med att bo i Sverige igen och just nu är jag inte så sugen på att ännu en gång tvingas hantera allt vad det innebär att flytta till ett nytt land. 

 

Fast en dag kanske. När jag blir rastlös igen och behöver röra på mig. Tills dess är jag glad över att få det bästa av två världar. Någonting som jag nog borde utnyttja ännu mer. I sommar ska jag ha som mål att utforska Köpenhamn lite mer.

 

 

0 kommentarer

  • Ellinor

    Jag har alltid haft en önskan om att bo i Köpenhamn. Först var det Paris och det har jag ju satt bock för (även om jag gärna skulle komma tillbaka för en längre tid), därefter Köpenhamn. Vet inte varför, bara någonting som följt mig under åren. Men vi får se. Världen är stor. Gäller bara att hålla ögon och öron öppna för möjligheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.