Vacation

Hej från Bryssel!

Jag råkade åka iväg på ett litet äventyr igår efter att ha landat i Bryssel. När jag väl tog mig genom hela flygplatsen, gått genom utgången och lokaliserat tågen fick jag hjälp av en kille i informationen för att komma med rätt tåg. So far so good. Det skulle gå från spår 2 så när det tåget rullade in på perrongen så klev jag på och satte mig tillrätta. Efter en stund ringde Julia och undrade om jag inte borde vara framme vid det laget. För säkerhets skull dubbelkollade jag på Google Maps för att se var jag befann mig. Då inser jag att tåget kör norrut, bort från Bryssel. Jag frågar mannen som sitter bredvid mig som meddelar att det tåget är på väg mot Antwerpen och att det inte stannar innan dess. ÅNGEST. Som tur är så ligger Antwerpen nära Bryssel och vi skulle vara framme tio minuter senare, och den snälla mannen hjälper mig att kolla upp när nästa tåg tillbaka till Bryssel ska gå. När tåget stannar på Antwerpens station står det andra tåget redan där så jag springer över perrongen med andan i halsen, hör hur dörrsignalen hörs och kliver med panik upp för det halvmeterhöga trappsteget och hinner tänka ”stäng inte dörrarna innan jag har lyft upp min resväska!!”. När jag väl sätter mig ner och ska ringa Julia så blir min skärm svart (du minns kanske mitt dumma drag att lämna mobilen till en inkompetent lokal mobilbutiksägare när den inte gick att starta för någon vecka sedan? Nu får jag betala priset för det…). Jaha. Jo det fattades ju bara det. Som tur var gick det att starta om den och då fungerade den. Sedan kommer konduktören och jag har ju såklart inte rätt biljett. Tack och lov är han en medmänsklig person så jag får ingen böter. Till slut kommer jag rätt och hoppar in i en taxi hem till Julia. Slutet gott, allting gott. Lite som en film va? Vem vill köpa rättigheterna?

När jag kom fram till deras adress väntade en glad vän på mig som hade fixat god middag och hällt upp vin. Sen satt vi i flera timmar medan vi åt och pratade. Hennes sambo Yanis jobbar som kock så han kom hem lite senare. Jag somnade vid midnatt och sov ganska bra, förutom en massa konstiga drömmar. Mest om mina kollegor. Det är ingen tvekan om att jag behöver den här ledigheten.

I morse vaknade jag kvart i nio, sedan har jag tagit det lugnt här hemma i deras mysiga lägenhet. Tittat på slutet av en film som jag började på tidigare i veckan, ätit frukost och lyssnat på musik. Min älskade norrlänning hade köpt min favorityogurt åt mig som hon hittat efter att ha gått till tre olika mataffärer. Är inte det höjden av vänskap? Julia jobbar idag så jag får roa mig på egen hand. Nu ska jag ta en dusch och sedan bege mig ut och utforska Bryssel.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.