Okategoriserade

Ett helt år av erfarenheter rikare

Hallå allihop! Hur har ni det dessa sista lediga dagar? Fortfarande trötta efter nyår kanske? Hehe.
Det blev visst en liten bloggpaus här i bloggen. Inte riktigt planerat men dessa veckor hemma har varit så mycket mysigare utan dator, blogg och evigt Facebook-checkande. Okej där ljög jag lite, för jag är smått manisk med Facebook. Haha! Har jag inte kollat det på två dagar så får jag lite panik. Och kom inte och säg att ni inte känner igen er! 😉
Hur som helst så har jag umgåtts med vänner och familjen så mycket jag bara kunnat. Det har varit tacosmys x 2, filmmys, övrigt mys, fest, shopping(jo jag förtränger det faktum att jag snart ska få med allt tillbaka till Paris…), kaffedrickande på Espresso House x 3(möjligtvis 4), matlagning… etc etc.

Tänk att nu är det nytt år. Gick det inte ovanligt snabbt? Ett helt decennium har passerat och nu är det år 2010. För 10 år sedan var jag 15 år, gick i högstadiet och var en liten spinkig mes utan någon som helst koll. Nu, 25 år gammal, får jag nog säga att jag har ganska stor koll. Både på mig själv och världen. Tänk så mycket som hänt sedan millenium-skiftet? Ändå har man en massa nytt att lära sig både om sig själv, andra och världen. Man kan alltid lära sig nya saker, formas och förändras. Genom tiden så händer så mycket att man liksom ibland stannar upp och inser hur mycket som förändras utan att egentligen märka det. Förstår ni vad jag menar?

Bara det gångna året har det hänt otroligt mycket. Jag lärde mig efter några riktigt jobbiga höst och vintermånader att tiden faktiskt läker alla sår. Att man kan klara sig på egen hand och att vissa lösningar ibland är de bästa. Jag tog mod till mig och flyttade till Paris. Jag insåg att jag nog inte vill ha barn när jag är 28 trots allt. Jag lärde mig att när det blir svårt och jobbigt så måste man ibland bita ihop och fokusera för att lösa problemen. Jag lärde mig att jag KAN göra allt det där jag tvivlat på tidigare. Jag lärde mig att människor ibland inte är så som man trott från början. Jag lärde mig vilka som är mina riktiga vänner och vilka som kanske inte var så bra vänner som jag tidigare trott. Jag var för första gången långt från min familj under en lång period. Jag fick en massa nya riktigt fina vänner från alla möjliga delar av världen. Jag lärde mig ett nytt språk. Jag gick upp 8 kilo i vikt. Jag fick uppleva Rom och Italien. Jag njöt av det ljuva singellivet. Jag blev mer öppen och mognade som person. Jag insåg att man bara slösar tid genom att tänka på dåtid. Jag lärde mig vilka fina och hjälpsamma människor det finns.

Viktigast av allt så har jag förstått att det inte är någon mening att hänga upp sig på oväsentligheter eller deppa ihop bara för någonting går fel. Och att det är bättre att ta en risk än att ångra att man aldrig vågade.

Nu är det ny start och på onsdag åker jag tillbaka till Paris. Jag har ett litet problem att lösa men jag ser ganska positivt på det hela och ser fram emot en härlig och rolig vår i Paris! Nya människor att lära känna, fler erfarenheter och nya mål att nå fram till.

KÄRLEK OCH OMTANKE TILL ER ALLA SOM LÄST MIN BLOGG DETTA ÅRET, OCH DESSFÖRINNAN. TACK FÖR ALLA FINA KOMMENTARER, KOMPLIMANGER OCH VÄRMANDE ORD NI SKRIVIT.
Ni är guld värda!

Följer ni med mig i 2010?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.