Germany,  Travels

En söndagsförmiddag i Flensburg

Här kommer en bildbomb från förra söndagen när Anna tog med mig på en förmiddagspromenad i Flensburg. Jag har aldrig varit i den här lilla staden tidigare, som ligger precis vid gränsen till södra Danmark, men jag blev verkligen positivt överraskad. Ibland är det bra att inte ha några förväntningar innan man besöker en ny plats. Jag gillar att läsa lite om ställen jag aldrig tidigare varit på, men samtidigt vill jag inte göra för mycket research för då blir det lätt att man redan har en förutfattad mening om den platsen. Risken blir även att förvandlas till en strategisk resenär som vill ”bocka listan” av och inte riktigt ser bortom de punkterna som finns antecknad på den. Självklart blir det enklare att faktiskt uppleva staden för det den är när man reser dit på besök hos honom som bor där. Hade jag åkt dit med en kompis från Malmö och inte för att besöka min tyska vän, så hade nog inte resan blivit densamma.

Flensburg är inte en särskilt stor stad, men känns faktiskt ganska utspridd. Den luftiga hamnen är ett fint komplement till de små, pittoreska gränderna med medeltida korsvirkeshus.

I den gamla stadsdelen hänger hundratals skor på linor mellan husväggarna. Enligt en Instagram-kompis ska detta betyda att det finns heroin att köpa. Synd att jag inte visste det där och då*.

* OBS: Ironi


Min lokala guide.

Ett gulligt hus och yours truly framför vad som förr i tiden var porten till Danmark.


Efter en stunds promenerande gick vi tillbaka upp till centrum där vi fikade på ett mysigt kafé som jag önskar att vi hade gått till första dagen. Café Barista hette det. Där år jag nämligen en riktigt god morotskaka. Tjugo minuter senare satte jag mig på tåget tillbaka hem till Malmö. Vi konstaterade att vi måste göra detta oftare, alltså besöka varandra. Det är egentligen inte alls långt. Fyra timmar tar det med tåget.

Tack Anna och Flensburg för en mysig helg!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.