Vardagslyx

Dag 6: Min (vår) dag


Morgonen startade med dåligt morgonhumör(jag) men det gottgjordes (nu var det ju min tur i vilket fall) med frukost på sängen som vi avnjöt med några avsnitt How I met your mother.
(inte foto från idag)


Lunchen intogs på McDonalds, nere i källaren längst in där syret inte riktigt nådde. Brevid oss satte sig en trevlig man som vi pratade lite med. Här i Paris sätter sig främlingar brevid varandra, utan att det är något märkligt. Trevligt tycker jag.


Sen tog vi snabba linje 14 till Chatelet där vi promenderade över Cité och ner till St Michel. Min mössa värmde bra idag, brr så kallt det var! Så vi letade ganska snbbt upp ett brasserie för något varmt att värma oss med.


Tji fick vi. Först fick vi kallt kaffe som var alldeles nerspillt av vin. Christophe orkade inte säga till men jag bad om nytt kaffe och fick då samma nerspillda kopp igen(som nu var ännu mer äcklig och nerspilld). Denna gång hade de fyllt på med varm mjölk så det mest var en kopp… ja, varm mjölk med en svag smak av kaffe.
Hett tips: Undvik turistställena runt St Michel vid Paris-besök.


Efter att vi värmt oss på den uppvärmda uteserveringen så tog vi en liten promenad bakom St Michel innan vi traskade vidare mot 6:e.


Vid Odeon hade det öppnat en ny butik med macarons, choklad och kakor.


Jag köpte en liten påse. Pistage var inget att hänga i julgranen, choklad har jag smakat bättre men pamplemousse(grapefrukt) var riktigt god!


Det fick bli mitt biosnacks(eller ja, Christophe fick 1,5 med) för mellan McDonalds och Chatelet så bestämde jag och älskling oss för en spontan bio-eftermiddag. Vi såg Megamind i 3D, en rolig film som jag starkt rekomenderar.

Min eftermiddag och kväll har varit alldeles perfekt. Jag låter bilder och bildtext tala för det och med det säger jag god natt. Nu ska jag somna i min kärleks famn och få min välbehövliga skönhetssömn.

Sov gott!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.