Copenhagen

Café Det Elektriske Hjørne i Köpenhamn

IMG_7156 IMG_7152 IMG_7151 IMG_7155 IMG_7157

För er som inte spenderat så mycket tid i Köpenhamn, eller med danskar för den delen, så kanske det känns som en stad som är hyfsat lik Malmö. Det är så nära att det en solig dag nästan går att skåda Den Lille Havfrue från Kallbadhuset på Ribersborg. Ändå är det verkligen som att komma till ett annat land (höhö) så fort man kommer över bron. Kulturen i Köpenhamn är lite mer… ja, vad ska man säga? Avslappnad och kontinental. Den danska kulturen är alltså inte så lik den svenska alltid. På gott och ont såklart, som med alla kulturer finns det sådant man gillar och sådant man tycker mindre om.

Vad jag tycker om lite extra är deras mysiga barer som fungerar lika bra som kafé. Ni vet ett ställe som man kan gå till vare sig det är för en kaffe efter jobbet, fredagsdrinkar eller helglunch. Det här stället var jag på i lördags och det var nästan så att det kändes synd att inte ha upptäckt det tidigare. Café Det Elektriske Hjørne ligger bara ett stenkast från Strøget men är samtidigt så långt ifrån de turistiga krogarna som man hittar alldeles intill Amager Torv. Det är sådär hemtrevligt att man skulle kunna sitta där en hel eftermiddag och bara mysa ner sig i en av sofforna med en stor kopp varm choklad. Dessutom har de öppet till gryningen på helgerna. En allt-i-allo-bar typ.

Förresten så är jag snart på väg över till Köpenhamn. Jag ska först till mitt gamla jobb och hälsa på mina före detta kollegor i marketing-teamet. Det var så länge sen jag såg dem och tyvärr är detta nog enda chansen att träffa dem på ett ganska bra tag. Sen ska jag in till city och kolla på en grej medan jag väntar på att några av mina vänner slutar jobbet, och då blir det fredagsdrinkar. Kanske på Det Elekriske Hjørne, who knows!

Ha en fin fredag hörni!

0 kommentarer

  • Dryden

    Känns som att jag varit alldeles för lite i Köpenhamn, bara ett par kvällar värda att nämnas totalt. Men. Det lilla jag sett har varit riktigt fint! Ska väl kanske få till ett sommarbesök där 2017 rentav. Får klura på det.

  • Sandra

    Det ser ut att vara en himla fin bar/kafé! Jag älskar ställen som är avslappnade och har öppet länge, finns alldeles för få sådana ställen. Så underbart med fredagsdrinkar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.