Bloggtankar

IMG_9213Här sitter jag och låtsasjobbar på Me’Kasi Kafé i Kapstaden. 

Jag har börjat fundera lite över vad jag ska göra med den här bloggen. För några månader sedan var jag nära på att sluta helt. Jag har idéer och tankar med den, men inspirationen trugar till och från. Så jag tänker ge det en ärlig chans genom att utforma bloggen efter de bästa förutsättningarna och självklart bästa läsupplevelsen för er. Det känner jag inte att jag får på denna portalen. För att tala i klarspråk så kommer jag inom kort flytta på mig, igen. Ja jag vet. Det är lite knöligt när bloggare byter portal sådär hipp som happ. Det tycker jag också men tyvärr har tiden här inte blivit så som jag hade förväntat mig. Jag vill gärna hitta en portal där jag känner mig helt hemma och det gör jag tyvärr inte här. Det ska kännas bra i magen och sådär ni vet.

Så det kommer att ske en förändring snart. Jag ville bara flagga för det så att ni som vill fortsätta läsa är beredda på det. Vart jag hamnar och när det sker, är en fråga om research och tid. Dessutom tänker jag skaffa en egen domän för det är på tiden efter så många års bloggande.

Någon som har koll på bra domänsidor?

Jag passar även på att efterlysa lite feedback från mina kära läsare.

 1. Vad tycker DU om bloggens utformande? T ex bildstorlek, typsnitt, navigation (är det lätt att hitta i menyn?), hur snabbt sidorna laddas m.m.
 2. Vad får DIG att återvända hit varje dag/vecka/då och då?
 3. Något speciellt som intresserar just DIG? – resor? vardagsprat? tips? mat?
 4. Hur hittade DU bloggen?

Jag vore så himla glad om just DU – ja, du där – ville avvara ett par minuter av din tid för att vädra din konstruktiva kritik. Det går såklart också bra att maila till christinestories@outlook.com.

Merci beaucoup d’avance! ♥

 

0 reaktioner på ”Bloggtankar”

 1. Sluta inte blogga, din blogg är så genuin och härlig. Helt klart en av mina favoriter. Jag gillar dina inlägg om vardagsbetraktelser, tankar och åsikter (känns som att det är dåligt med ”personlighet” inom bloggar) och resor. Jag gillar din bloggs utformning, tycker menyn med kategorierna och underkategorierna är toppen. Vad är det du saknar? Men angående andra bloggportaler; har hört att nouw ska vara bra? Jag funderar också att byta, devote är riktigt b haha.. Men alltid lite läskigt att byta, hänger läsarna med? Jag skulle i alla fall hänga med om du bytte 😊

 2. 1. Är tämligen ointresserad av hastighet, navigation etc, så där har jag inga synpunkter alls. 2. Att din blogg är personlig, att man får ta del av vad du gör, tänker och känner – både positivt och negativt. Är intresserad av människor och du känns äkta. Dessutom njuter jag av dina foton! 3. Resor, vardagsreflektioner – det som utgör en del av ”ditt liv”, dvs en blandning av stort och smått. Började ju läsa bloggen när du bodde i Paris och då var det ju livet där som det kändes lockande att få ta del av. ( Plus alla underbara foton) Nu när du bor i Sverige trivs jag med att följa ditt liv även här, på hemmaplan och på resor. Gillar blandningen i bloggen! 4. Minns inte riktigt… Tror det var genom att du kommenterat en annan blogg, där Paris var ett gemensamt intresse.

 3. Sluta inte blogga, gillar din blogg! 😊 Själv trivs jag med att blogga på egen domän. Har registrerat den på one.com (väldigt låg avgift) och sedan laddar man ner wordpress med 1-klicksinstallation 😊

 4. Tack så mycket! Vad glad jag blir av att läsa det 😊 Och tack för tipset! Får se om det blir egen domän eller portal. Är lite ambivalent där.

 5. Hoppas du kommer fortsätta blogga!! Jag känner igen mig i mycket av det du skriver och det är befriande med någon som skriver om tankar och känslor såsom du gör. Jag känner ofta igen mig när du skriver om att vilja iväg från Sverige, men ändå inte Jag har också rekommenderat din blogg till en kompis som bor i Kanada, har hemlängtan (till Malmö) men inte vet vad eller hur hon ska göra framöver. Hmm, jag har nog inga åsikter vad gäller sånt där. Jag har aldrig tänkt något om detta utan tycker det är bra. Din blogg har blivit en av mina bloggar som jag läser återkommande och du börjar nästan kännas som en person jag känner. Det enda negativa är väl att vår bekantskap är ensidig 😋 Det är kul med restips och vad du har för dig, men även vad som händer i din vardag och kanske mest dina personliga funderingar och att du delar med dig så mycket av ditt liv. Ofta skriver du sånt som jag tycker alla borde känna nån gång, men nån aldrig skriver. Mat, restaurangbesök och annat är också kul. Jag hittade nog bloggen när jag googlade typ ”blogg Paris” för några år sen och sen blev jag fast, att du inte längre bor kvar i Paris spelar inte nån roll. Kram /Isabelle

 6. Fina Isabelle! Jag sitter här på biblioteket och ler stort för att jag blev så glad av att läsa din kommentar. Det går raka vägen in i hjärtat alltihop ska du veta! Och ja du vet ju mer om mig än jag vet om dig, men du är såklart inte bara en kommentar på bloggen utan jag ser alla som följer mig som mina internetkompisar. Det är så förbaskat fint att du delar med dig av dina tankar, funderingar, erfarenheter och glädjestunder. Det ger mig mer än du tror och i tanken så ger jag dig en varm kram varje gång du peppar, uppmuntrar och stöttar. Hela jag växer varje gång det känns som det jag skriver om betyder någonting för de som läser. Det slår alla italienska glassar i världen 😊 Fint också att du rekommenderat bloggen till någon annan och roligt att hon börjat läsa. Hoppas att du får en bra vecka. Kram <3 /Christine

 7. Jag är ingen varjedagsläsare här men jag ramlar in emellanåt och läser ifatt. Det är ju den personliga touchen jag gillar här, för jag känner ju inte dig på något annat sätt än det jag läser här (eller Insta) men ändå blir det som att… ja, jag känner dig. Lite i alla fall. Jag gillar ju själv resor men tycker det är befriande att läsa något annat ibland så vardgsbetraktelser får du gärna ha kvar. Och fortsätta skriva på det sättet du gjort hittills. Rosenskimrande fika-inlägg till de lite mer djupare sakerna. …och sedan vet jag faktiskt inte hur jag hittade bloggen. Gissar på något nätverk av något slag? Ingen aning längre. Minns du? 😊 Men. Det näst sista jag vill ha sagt är att du ska fortsätta om det känns bra för dig. Inte för någon annan. Det sista är att egen domän är riktigt fint. Full kontroll på allt och inte låst till någon annans portal.

 8. Vad kul att läsa det. Jag blir så glad av sådant här! Det brukar vara mest intressant när det är en blandad kompott, så jag förstår vad du menar. Jag ska fortsätta som jag gjort då, vilket säkert blir bäst i vilket fall för då kommer det från hjärtat och blir inte konstlat 😊 Jag vet inte hur du hittade hit men jag tror att det kan ha varit jag som hittade dig först…? Minnet sviker mig, som vanligt 😉 Tack för din kommentar. Så uppskattad ska du veta!

 9. Samtidigt. Det är ju alltid roligt att hitta nya vägar också. Att skriva om. Att skriva på. Att skriva för. Om man nu vill ta något ”nästa steg” eller dylikt. Så känner i alla jag, men självklart så länge själva grund-”konceptet” bibehålls. Så rucka inte på värderingar, skrivsätt och annat.

 10. Ja det har du rätt i. Ibland behövs lite inspiration också och andra synvinklar. Hur mycket jag än vill skriva bara för mig själv så gör jag ju inte det i en blogg som läses av en massa andra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen