Movies & TV

Beauty & The Beast: Nu vs. då

IMG_2769 21-24maj 036008

Jag såg precis spelversionen av The Beauty & The Beast. Först och främst måste jag bara säga att det här är min absoluta favoritfilm i hela Disneysamlingen. Så mina förväntningar var ganska stora när jag fick höra att filmen var bra, men tyvärr blev jag inte så imponerad. De som spelade (dubbade) sina roller bäst tyckte jag var Ian McKellan som Cogsworth (fick googla detta då jag hade för mig att han hette Clocksworth men det är såklart i den svenska versionen) och Luke Evans som Gaston.

Jag störde mig på att Emma Thompson pratade cockneydialekt, och efter lite research så upptäckte jag att hon inte gör det i den engelska versionen heller. Jag undrar varför de bestämde att hon skulle prata så överdrivet? Sedan när hon sjöng blev det ju så… eh, töntigt? Plus tekannan då… varför så ful? Eftersom att jag är 80-talist så var jag endast 7 år när Skönheten & Odjuret kom ut 1991 så jag har alltid sett filmen på svenska. Jag kan alla sånger utantill (det går inte att se musikaler eller gamla Disney-filmer med mig om man har något emot någon som sjunger genom hela filmen) så jag ville inte höra dem på engelska. Haha! Sedan alla dessa extrasånger? Plus att den tecknade versionen är betydligt roligare (han ni märkt förresten att man hör alla de där ”vuxenskämten” nu i Disneyfilmer vs. på 90-talet? Ironi, sarkasm och samhällsskämt…) än spelversionen. Det var kanske två ställen där jag fnissade till lite. Trots att jag inte helt såldes av denna filmen så grät jag ändå i slutet och vissa stunder var det ganska fint. Ingen film som jag kommer minnas som fantastisk, men inte heller urbota dålig. Den tecknade versionen är och förblir min favorit.

 

Fast alltså, Céline Dion och Peabo Bryson när de sjunger Beauty and the Beast. Två röster kan nästan inte passa bättre ihop. 

På tal om den. Jag såg denna filmbeskrivning av den tecknade versionen av Skönheten & Odjuret på viaplay.

Skärmavbild 2017-06-20 kl. 12.50.25

Eh, va? de Bois? Rånad? Fattar noll.

 

Apropå slott och Frankrike så tänkte jag att det passade bra att slänga in lite franska slottsbilder i stället för en filmposter från Google. Ser ni vad det är för något slott som skymtar på bilderna?

0

2 kommentarer

  • Anna-sarah

    Ååå min favorit också tillsammans med sjöjungfrun. Jag minns såväl när den hade kommit ut och mcdonalds hade de figurerna i happy meal.den vintern tog vi tåg ned till farmor och farfar och släkten i södra frankrike. Och på vägen stannade vi paris, där fick jag de gubbarna i happy mealen, sedan lekte vi.med dem hela vistelsen i frankrike. Haha minnen. Jag måste ha varit sex år då. Har varit sugen på att se denna version också hade stora förväntningar på den! ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *