Italy

Afternoon snack

 

Det hade inte varit helt fel att toppa lunchen med det här idag. Bilderna är från en eftermiddag när vi – äntligen! – tog oss till Trastevere. Varför vi sparade det till nästsista dagen är ett mysterium. Alltså, denna plats är ju helt underbar. Sydöstra delen av Viale di Trastevere är sådär skönt lugn och fri från turister så man skulle kunna promenera runt i timmar och bara njuta av tystnaden. Det påminner mig om Batignolles i Paris (ja jag jämför ganska mycket med Paris, haha). Just den här efterrätten var en specialarversion av den underbara efterrätten Tiramisú. Såklart en cappuccino på det. Egentligen så dricker italienare bara cappuccino på morgonen (visst är det så Louise?), men Lucie påminde mig om att det faktiskt är helt okej att vara turist vid vissa tillfällen också. Även om jag föredrar att inte köra hela turistracet. Det är ju så tråkigt och ocharmigt. Det värsta jag vet är att hämna på en restaurang där 85% av gästerna är turister.

 

Vid nästa besök tänker jag spendera mer tid i den här delen av Rom. Jag lovar såklart även att dela med mig av bilder från omgivningarna i Trastevere. Så snart jag fixat till dem lite. Min stora kamera dog ju som sagt andra dagen i Rom så vid det tillfället som vi hängde i det här området så hade jag en kamera som är… eh, inte lika bra.

 

 
0

0 kommentarer

  • Emelie - Berlin, Berlin

    Ja Trastervere minns jag! Där hamnade vi av en slump! Hade jag fått göra mitt eget program hade jag gått där betydligt mer. Det är väl på andra sidan Tiber? Men vi körde ju alla turistiga saker. Vi var på studieresa så vi tittade ganska mycket på sten…. Inget ont om det, men efter ett tag orkade jag inte bry mig längre… Det var sällskapet som gjorde resan jobbig. Hemska lärare och jag hade varit med i klassen sen tre månader ungefär. De andra kände varandra bra och jag kände nästan ingen.

  • Ellinor

    När vi var i Rom i höstas bodde vi i Trastevere, vilket jag inte ångrar för en sekund. Hade kunnat spendera hela vår weekend endast i dessa kvarter. Så fantastiskt mysigt och genuint. Även om där var en hel del tursiter så var det ändå betydligt lugnare än på andra sidan Tibern och hittade man in på den ännu mindre bakgatorna så var där väldigt lugnt och gemytligt.

  • Christine&OtherSweetStories

    Usch jag då förstår jag att det inte var en trevlig upplevelse! Du får åka dit igen med ett bättre sällskap 😉 Och ja, det är på andra sidan Tiber. Älskar det området!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.