Berlin

A genuine hipster cafe in Berlin

Som de flesta av er säkert minns så var jag i Berlin för en dryg månad sedan, och den första morgonen – innan Solveig anlände och mötte upp med oss – så gick jag och Flo till ett riktigt mysigt café i stadsdelen hon bor i, även kallad Fredrichshain. Aunt Benny är ett typiskt trendigt hipstercafé med inredning som fått inspiration både från skolmatsalar och gammaldags konditorier.

Vi kom dit i lagom tid för brunch, och medan min kompis beställde deras brunchtallrik så tog jag en bagel med cream cheese och serranoskinka, samt ett kokt ägg och ett glas apelsinjuice. Vi avslutade med varsin te, och en morotskaka. Jag fick färska myntablad i mitt tevatten, vilket gav extra pluspoäng till det här stället.

Allt känns väldigt äkta, fräscht och genomtänkt. Hembakta kakor, färska ägg, färskpressade juicer… och allt serveras tillsammans med fina glas- och porslinsuppsättningar. Dessutom är personalen några riktigt trevliga och serviceinriktade tjejer. Jag skulle absolut gå tillbaka fler gånger om jag bodde i Berlin, men kanske blir det ett nytt besök dit vid nästa resa.

//My first day in Berlin, me and my friend went to have brunch at the hipstercafe Aunt Benny in Fredrichshain. A genuine and nice place where you really feel like you get what you pay for. Everything is home made, and even the tea comes with fresh mint leaves. Just let the pictures speak for themselves.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.