Paris

A different kind of standard

 

 

Tänk så annorlunda min bostadssituation ser ut nu om man jämför med för ett år sedan. Då bodde jag fortfarande ihop med C. I den där lägenheten med charmigt, mörkt trägolv och utsikt från sovrummet över vackra parisiska takåsar. Men med mögel i badrummet och fuktig luft. Jag frös alltid om fötterna. När jag kom hem från jobbet var det kallt i lägenheten eftersom det var för dyrt att ha elementen på under dagen. Tvättmaskinen tvättade aldrig rent och jag fick gå ner till la laverie på parallellgatan rue des Moines för att torktumla handdukar och lakan. Ibland blev det stopp i duschen. Antagligen för att de fuskat när de renoverade badrummet för sådär 30 år sedan. Golvet lutade så mycket så jag ibland kände som att sovrummet låg i uppförsbacke. För att inte tala om att vi inte hade en riktig säng.

 

Jag kan sakna de där charmiga, slitna trägolven och utsikten över takåsarna, men allt det där andra är jag glad att jag är utan. Ni som någon gång bott utanför den svenska bostadsstandarden vet vad jag menar när jag säger att jag är glad över att kunna duscha i riktigt varmt vatten i tjugo minuter utan att varmvattnet tar slut. Eller behöva betala en dyr elräkning på grund av det. Right?

 

Nu ska jag hoppa in i duschen, känna tacksamhet för att vattnet rinner ner i avloppet och sedan gå barfota på mitt varma golv. Utan att frysa om fötterna. Bara för att jag kan. 

 

 

0

0 kommentarer

  • Linda

    Jag längtar också efter den svenska standarden. Att slippa handtvätta pga skitkassa tvättmaskiner, att slippa ha på "värmen" dygnet runt för att dom bygger så kassa hus här, att ha ett fungerande internet, sopsortering, svensk spis, svenskt kylskåp..mm 😃

  • teruko

    Förstår att det är en positiv känsla! De franska hem jag kommit i kontakt med har oftast varit otroligt uselt utformade, speciellt vad det gäller köksregionen. Och då gäller det inte fattiga studentlyor, utan villor/lägenheter hos välbärgade familjer… Skönt att det finns ljusglimtar med återkomsten till fäderneslandet! 😉

  • annasarah

    Hehhe i know that feeling 😉 När jag bodde i Argentina fick vi dock aldrig duscha i varmt vattenm och inget papper fick spolas ned i toaletterna…vilket ändes ehm lite ohygieniskt. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.