Culture Paris/France

Vendredi soir à Paris

 

 

Fredag kväll. Vad innebär det när man bor i Paris? Oftast ett par glas vin, en plateau de fromage och en fullsatt uteservering tillsammans med vännerna, samtidigt som man uppdaterar varandra om den gångna veckan. Det är ju så lätt – som om man behöver en ursäkt – att beställa in en flaska vin när den många gånger kostar mindre än två glas vin på en bar i Sverige. Jag älskade sådana fredagskvällar. Antingen tillsammans med några kollegor, eller med mina tjejkompisar. Vare sig det stannade med en lugn middag eller utvecklades till en partykväll på rue Oberkampf. Det perfekta sättet att avsluta veckan på. Spontant och okonstlat.

 

Ikväll tänker jag däremot köra på svensk veckoavslutning: fredagsmys deluxe. Mina storslagna planer är tacos-rester från gårdagskvällen (då min kompis Fanny kom över på middag – vilket för övrigt var en supertrevlig kväll). Det tänker jag toppa med en lång, varm dusch, färska jordgubbar och filmkväll under täcket. Kvalitetstid med mig själv och ta igen lite skönhetssömn är precis vad jag behöver just nu.

 

Vad är era planer?  

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.