Copenhagen

Vad jag gillar med Köpenhamn

IMG_2346 IMG_2397 IMG_2353 IMG_2313

Jag saknar Köpenhamn just nu. När jag jobbade där så kunde jag så enkelt stanna kvar efter jobbet eller åka över på helgen (vilket jag tyvärr sällan gjorde, men det hände då och då) eftersom att jag hade ett månadskort som var giltigt på alla tåg och bussar i Köpenhamn. Nu har jag övergått till så som det var innan jag jobbade där, och egentligen innan jag bodde utomlands. Med andra ord så åker jag nästan aldrig dit, precis som det nog är för många Malmöiter. Vilket är synd när det egentligen är så nära, och när jag tänker efter så är det otroligt billigt att kunna åka tur och retur till ett annat land för 200 kronor.

Köpenhamn är en så skön stad och betydligt vackrare än Malmö så det är väldigt tacksamt att strosa runt en hel dag. Det är inte alltid jag tänker på det men det är egentligen ganska häftigt att kunna ta tåget från en svensk stad och 35 minuter senare befinna sig i Danmarks huvudstad.

Vad tycker jag om med Köpenhamn då?

♥ Atmosfären helt annorlunda i Malmö. Det räcker med att komma över bron för att uppleva en mer avslappnad och vibrerande kultur. Det känns mer levande på ett sätt jag inte riktigt kan förklara med ord. Man måste se det själv.
♥ Det finns så många bagerier. Jag älskar att Danmark fortfarande har en sådan stor kultur vad gäller just bagerier och bakverk. Helt i min smak.
♥ Alla små och unika butiker med lokala designers eller gullig inredning. De ligger lite överallt i stan, bland annat omkring Nørreport och på smågator en bit från Strøget.
♥ Ett stort utbud av restauranger och barer. Det går att hitta vad som helst oavsett vad man känner för att äta. Dessutom är det billigare att gå ut och äta än i de flesta svenska städer, och du kan till och med hitta barer där en Gin & Tonic kostar 2 DKK.
♥ Husen är i större utsträckning bevarade i sin gamla byggnation med vacker arkitektur, vilket gör att det är riktigt mysigt att bara promenera runt och titta uppåt.
♥ Eftersom att jag också är ganska osvensk till sättet så uppskattar jag att danskar kan skämta om vad som helst och inte är lika rädda för att vädra sina åsikter, som jag upplever att vi svenskar är. De har en inställning och attityd som liknas den vi stöter på i södra delarna av Europa. Alltså inte så typiskt skandinaviskt.

Förresten så vill jag tipsa om att jag har en hel kategori där jag samlar inlägg och tips om Köpenhamn. Du hittar den HÄR!

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *