France vs Sweden

The style of life


Igår kväll på ett brasserie i Batignolles.


Snart kommer alla våra stammisställen har speciella snackskorgar som det står ”Christine” på. It’s a matter of time. Men en svensk tjej behöver snacks till sitt vin.

En stor anledning till att jag flyttade från Sverige var så klart för att vara nära Christophe. Det kan jag inte sticka under stolen med. Däremot var en annan anledning att jag inte trivdes med livsstilen i Sverige. Allt är så fokuserat kring planering och organisering av vardagen, vilket inte alls är jag.

Någonting jag gillar med att leva i Paris, det är att man tar var dag som den kommer. Visst kan man behöva planera resor eller stora grejer med lite mer framförhållning än ”dagen innan”, men jag gillar att ha helgen nästan helt blank på torsdagen för jag vet då att jag kan ta det som det kommer. Någonting dyker alltid upp, och vill jag inte göra någonting så gör jag ingenting.

T ex så gillar jag att komma hem till en pojkvän som föreslår en apéro i kvällsolen innan middagen. En vanlig måndag liksom. Så lever vi. Sen är det klart att jag ibland blir galen på honom då jag vill planera sommarsemestern och han bara skjuter upp på det till några veckor innan. Där har vi den svenska sidan av mig.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.