C'est la vie

The distance between us

Många säger att de ”aldrig skulle vara i ett distansförhållande”. Då kan man lika gärna göra slut. Visst känner jag att det ska bli skönt att snart slippa ensamma söndagskvällar och att sitta gråtandes på flygbussen. Det är inte helt lätt att vara ifrån varandra så mycket och vissa dagar är det riktigt tufft. 

Men det går. Och saknad är bra, för sen när vi väl ses så är det som att bli kär på nytt. Jag skulle faktiskt vilja säga att mitt och min pojkväns förhållande blivit starkare av det. Jag tänker att jag måste klara mig genom detta för det är bara ett test av många på livets stora väg. Klarar vi detta, klarar vi allt som komma skall.

Jag tror min styrka har att göra med att min pappa reste mycket i jobbet när jag var liten. Jag gick runt och sjöng ”Pappa kom hem, för vi längtar efter dig”. När pappa sen ringde från flygplatsen och sa att han var på väg hem stod vi i fönstret och väntade på taxin, sen sprang vi ut och kastade oss över honom. Då visste vi att det var värt saknaden. Det fick mig att aldrig ta honom eller andra i min närhet för givet. Det gör jag fortfarande inte.

Nu när jag stiger av flygbussen och ser Christophes leende så vet jag att det är värt det. Saknaden är värd den tid vi väl har tillsammans.

Någon läsare som har erfarenhet av distansförhållande?

0 kommentarer

 • Carolina

  För mig var det värt väntan och saknaden. Skulle hellre vara i ett distansförhållande med mig kille igen än att vara tillsammans med någon annan. Ibland blir jag förvånad över människor som väljer att vara tillsammans med någon för att det är lätt.

  Kärlek är inte lätt, distans eller ej.

 • Sandra

  Jag har haft distansförhållande med den kille jag nu lever med. Visserligen var sträckan bara Halmstad-Stockholm. Men under tiden har vi även varit ifrån varandra när han har varit ute och rest, privat och med jobbet. Med andra ord är/har kärleken mellan oss varit tillräckligt stark för att nu bo tillsammans. Så efter att ha levt i ett distansförhållande har jag fått helt andra perspektiv på saker och ting. Och kommer nu alltid ta vara på människor omkring mig. Ps. väldigt fint namn din boyfriend har 😊 Min kärlek heter nästintill detsamma; Christofer 😊

 • Simone

  Min pojkvän är spanjor och vi försöker ses så mycket som möjligt, men vi båda är studenter så både tid och pengar kan bli problem. Snart har vi varit tillsammans i 2 år, 1,5 år på distans.
  Den första kramen och de första kyssarna när man ses på flygplatsen bevisar alltid hur värt det är att kämpa 😊

 • Christine&Paris

  Simone: Det är ungefär samma här och vi är ju beviset på att det går bara kärleken finns där 😊 Hur långt har du kvar av din utbildning? Planerar ni att flytta till varandra sen?

 • Christine&Paris

  Sandra: Glömde svara på din kommentar. Oavsett sträcka är alltid distansförhållande jobbigt. Men ni får vara glada över att ni i alla fall kan ringa varandra. Skype är inte det mest tillförlitliga kommunikationsredskapet 😉
  Ta till vara på er kärlek och njut av att få vara tillsammans igen!

 • malin

  ganska stor erfarenhet ja… håller utan tvekan med om att relationen kan stärkas extremt mycket. först stockholm-skåne, sedan new york-skåne, sedan dalarna-skåne och sedan inom skåne (men det kan väl knappt räknas, eller jo! faktiskt. 10 mil är extremt långt ibland…) 😊

 • Simone

  Svar: Han har förmodligen minst 1 1/2 år kvar av sin ingenjörsutbildning och hoppas på att få jobb i Sverige efter det 😊 Själv hoppas jag på att krisen i Spanien lägger sig snart så vi kan bo där 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.