C'est la vie

Det är INTE okej

Har ni sett denna? Inte? Då tycker jag ni ska göra det. Jag satt och grät när jag tittade på den, för det gör så ont i hjärtat. Hur människor kan må så dåligt att de trycker ner, talar illa om och är så elaka mot oskyldiga människor. Han är en helt vanlig, underbar och fin människa som haft otur. För vad är det för fel på honom? Ingenting!

Det värsta är att det händer varje dag. Överallt. Inte bara på skolgården utan även på arbetsplatser och på högskolan. Senast idag blev jag arg eftersom vissa i klassen fällde taskiga och nedlåtande kommentarer till en grupp i klassen som redovisat att arbete. Under en lektion. INFÖR hela klassen. Och flera skrattade. Öppen mobbning bland vuxna människor. Fattar ni så pinsamt?! Hur fan tänker man? Jag kunde inte hålla mig och sa rakt ”Men sluta, fan vad taskiga ni är!”. Jag är så glad att jag sa någonting för kanske fick det idioterna att tänka till.

Snälla sprid denna! Och TÄNK er för nästa gång ni fäller en taskig kommentar, är nedlåtande eller pratar bakom ryggen om en person.

Mobbning är INTE okej!

0 kommentarer

 • nita

  Jaaa men precis, de är helt sinnessjukt att det ska behöva förekomma på arbetsplatser eller gymnasieskolor, man tänker sig att folk ska veta bättre i den åldern.. tydligen inte! De gör så ont i hjärtat o se denna videon.. minns själv när jag i gymnasiet, då många bruka skratta åt en viss person och retas o kolla konstigt, när jag pratar me den här tjejen, liksom vanligt.. är allt så himla konstigt för henne, "Liksom varför pratar hon med mig ens" vad vill hon mig… och de inte Ok..

 • Madeleine

  Det sjukaste är när du säger det så skrattar folk. Som att det är mer okej att skratta åt "vissa" grupper och det gör ju inget…
  Jag var rädd för att diskussionen om ondagskvällen skulle spåra ur. Men kors i taket – det blev nästan inga…
  Jag tycker det är tråkigt att det är så. Jag tycker det ska bli så SKÖNT att skolan snart är slut. Att slippa de här spänningarna och folks otrevliga kommentarer.

 • Ellinor

  Nu har jag äntligen tagit mig tid att titta på denna video alla pratar om. Det gör verkligen ont och jag blir både ledsen och arg.
  Slutet är dock fint – det är en stark kille. Läste någonstans hans kommentar på den reaktion som denna video väckt och det var så fint!
  Kram

 • Mia

  Ja usch, jag har redan sett den och lagt ut den på min facebook och så skrev jag även till Jonah själv.

  Hjärtat går ju sönder av det här.

 • Karin

  Har väldigt svårt för elaka och otrevliga människor. Det är samma sak på jobb som i skolan! Att det ska vara så svårt att behandla folk, som man själv vill bli behandlad? VAR ligger det svåra i det? Men vissa människor mår helt enkelt så dåliga innerst inne och är så missunsamma att de inte kan låta bli att spy ut elakheter över alla andra. Bara för att de ska må lika dåligt som dem, om än för en liten stund.

  Har en sån tjej på mitt jobb och sådana människor verkligen förpestar vardagen för en! Tänk vad skönt det skulle vara om folk var trevligare, med öppensinnade och respekterade varandra mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.