My Sweden

Stockholm i mitt hjärta

 

 

På torsdag är det ju som sagt röd dag och mitt jobb har gett alla på företaget ledigt även på fredagen, så jag passar på att åka iväg på en långhelg norrut. Närmre bestämt till mitt tredje hem och vår vackra huvudstad. Det var nästan ett år sedan jag var i Stockholm och ett besök dit har länge varit på tapeten, men det är först nu jag haft tid till det. Jag ser verkligen fram att komma upp dit igen för den staden kommer alltid vara en del av mig. Även om det är i Malmö jag är född och uppvuxen, så har jag mina rötter i Stockholm. Det var där jag spenderade de flesta av mina lov när jag var liten och jag känner mig alltid som hemma där.

 

Jag har börjat spåna lite med Linda på vad vi kan göra och hon hade något förslag på en restaurang på Götgatan som tydligen skulle vara trevlig. Dessutom vill jag verkligen gå till Fotografiska för där har jag aldrig varit. Är Gröna Lund lika roligt nu som när man var 20 år? Hehe.

 

Om ni har några andra Stockholmstips får ni gärna dela med er!

 

Min kusin Ann åker ner till Malmö samma kväll så vi missar varandra, och nu har jag lovat att hon ska få låna min lägenhet. Vilket innebär att jag verkligen måste städa här hemma. Så det ska jag göra nu innan jag börjar med middagen.

 

 

0

0 kommentarer

 • Karin

  Nämen, Götgatan är ju min gata! 😃 vet du vad restaurangen din kompis pratade om heter? Fotografiska är jättetrevligt, de har även en lunchrestaurang på övervåningen med underbar utsikt och supergoda räkmackor! Och angående Grönalund – självklart!! 😃 jag åker dit varje år sedan jag är liten, och tröttnar aldrig. Det är absolut inte bara för barn utan lika kul för vuxna! Kan annars tipsa om Fjällgatans cafe om det är fint väder, om du inte varit där tidigare? Underbara glassar och stans bästa utsikt, fantastiskt ställe när det är soligt ute! Det ligger på söder bara en kvarts promenad från Slussen!

 • Christine&OtherSweetStories

  Du kan hitta det relativt billigt där. Kolla på Tati, Monoprix eller Casa! Priserna är relativt normala. Billigast är Tati och Casa, googla så hittrar du dem. Finns även Conforama som även säljer möbler. Den ligger nära Chatelet. Sedan kan du ju alltid ta en utflykt till IKEA 😊

 • Lina Johansson

  Hej! Rekommenderar varmt ett restaurangbesök på Koh Phangan, http://www.kohphangan.se/ samt rekommenderar även bordsbokning om du inte vill sitta lääänge i baren och invänta plats. Riktigt häftig upplevelse och underbar mat. Stora portioner, och Tom Ka Gai soppan är to die for! Ska nästa vår besöka Paris för första gången. Har du skrivit nåt inlägg du kan hänvisa till ang tips för en förstagångsbesökare? Do´s and dont´s liksom. Rekommendationer för boende, turistfällor osv. Kram!

 • Sarah

  Stockholm är min gamla hemstad också, fantastisk stad 😊 Och faktiskt ska vi också spendera långhelgen där hos min syster, haha 😊)

 • Christine&OtherSweetStories

  Hej Lina! Sorry för ett segt svar. Tack för dina rekommendationer. Nästa gång ska jag prova det 😊 Ja det finns. Jag ska försöka hitta dem alternativt skriva ihop något inlägg. Ha en fin söndag! Kram Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.