France vs Sweden

Sött vs Salt

 

 

För en sydeuropeisk person är det helt galet att vi nordbor äter mackor med skinka och grönsaker som pålägg till frukost. När jag berättade för mina kollegor att jag äter ostsmörgåsar på morgonen tittade de på mig som att jag var en alien från mars. Fransmännen äter ju inte salt på morgonen, utan det är kakor och bullar. Helst med choklad eller annat sliskigt sött. Många gånger konserverade saker. Vissa äter flingor eller müsli men 9 av 10 gånger är det antingen Frosties eller med choklad och massa socker. Sen en kaffe på det. Jag gjorde en sockerkaka en gång till min svärfamilj. De sa då ”oh, parfait pour le petit-déj!” (= perfekt till frukosten). Eh, nej det är ju kaffebröd, tänkte jag då.

 

Italienarna är ju ännu värre. En espresso och en biscotti och du är good to go.

 

Visst äter jag mindre till frukost nu än jag brukade göra innan jag flyttade till Paris, men jag skulle få magsår om jag åt kakor och kaffe varje morgon. Om det inte vore så dyrt att köpa i svenska mataffären här, skulle jag alltid ha en bit prästost i min kyl.

 

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.