C'est la vie

Something new, something blue

Förra veckan och helgen som gick var minst sagt intensiv. Sådär som att det känns som att de sju dagarna egentligen var en månad. Var det verkligen bara en vecka sedan jag stod i köket med svettdroppar i pannan och packade in det femtioelfte glaset i tidningspapper?

Sedan har vi fraktat över det sista av mina grejer i omgångar pga att Marcel blev sjuk i början på veckan. På torsdagen fyllde vi en taxi med väskor, lådor och IKEA-kassar tack vare världens snällaste chaufför. Framåt helgen var jag så trött på att packa ner och packa upp så att ha en lugn och mysig fredagskväll tillsammans var välkommet. Jag lagade en god risotto åt oss till middag, sedan satt vi i flera timmar och lyssnade på musik, drack vin och pratade om livet. Det gav en massa energi för det sista rycket på lördagen och efter det officiellt lämna över lägenheten till min nya hyresgäst.

Nu har jag flyttat ihop med M på riktigt. Våra två hem med dess lösören har sammanfogats och blivit till ett. Jag är ärligt talat förvånad över hur enkelt det varit men vi har ganska lika inställning på hur vi vill ha det. M har en väldigt fin lägenhet med en personlig stil så jag tyckte om det från början, men nu har även jag fått sätta min prägel så att det verkligen känns som vårt hem. Dessutom har vi köpt en ny säng, eller snarare bytt ut hängmatte-liknande resårmadrassen som hade drygt ett decennium på nacken till två separata med varsin hårdhet och skaffat en ny, mjukare bäddmadrass. Nu sover vi som kungligheter.

Jag har även beställt lite nytt till hemmet. Nya lakan från Newport som jag fyndade på 70 % rea och Margarethe-bakskålar från RostiMepal. Jag hade två svarta hos mig men den stora har en spricka i botten och så är de allmänt slitna efter att ha levt med mig i typ tio år. Mixkannan (som passar utmärkt till att mixa smoothies) köpte jag på Cervera medan settet med fyra skålar (+ lock) i färgen Nordic Green beställdes från Bagaren och Kocken.

Idag sov jag till 10.20, antagligen för att både kropp och hjärna var utmattade. Sedan dess har jag inte rört många knop. Vädret idag ger snarare en förnimmelse om tidig höst snarare än början på maj med regn, sju grader och en grå himmel, men jag är fast besluten om att packa ner vintergarderoben. Nu får det vara nog. Annat på agendan är att skriva en jobbansökan, svara på mail och göra lite admin-grejer. Först ska jag steka en omelett till lunch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.