Culture Paris/France

Rysk roulette på Paris gator


Fram


Bak

Voila! Paris i ett nötskal. Visst är det onödigt med 2 meters avstånd när man fickparkerar… men. Jag vet inte vad ni säger, men jag hade blivit ganska förbannad om någon parkerat sin bil såhär nära. Tänk er. Man har bråttom och ska ta bilen. Så ser man att man har ca 1 cm marginaler mellan sin bil och de framför och bakom.
Hur fasen gör man?! Jag har inte körkort, men jag tvivlar på att det finns någon som klarar detta.

Människor parkerar hur som helst här. Ingen parkering? Nemas problemas. Mitt i en korsning och på med varningsblinkers. På övergångsställ. På trottoaren.
Och det körs mot rött. Nu menar jag inte de där som alltid smiter förbi när det blivit gult på väg mot rött. Nej man KÖR MOT RÖTT. Vissa gånger ber jag för mitt liv när jag korsar ett stort övergångsställ. Vissa till och med gasar på mot en… det är som en rysk roulette! Antingen dör man eller så har man turen att inte på påkörd den här gången. Och väjningsplikt? Hahahaha! No way José. Fotgängarna är inte mycket bättre. Filosofin låter ”här ska jag fram, du får gott vänta trots att du har grönt”. Så jag antar att det är en ond cirkel.

Men men, så kommer det nog alltid vara. Det värsta är att det är ännu värre i Italien. Där snackar vi INGA REGLER. Bilbälte där är en raritet snarare än vanligt…

0 kommentarer

  • Debbie

    Hahaha! Va galet! Det där går ju inte, hur tusan tänkte man? Skulle också bli riktigt sur om någon fick mig att fastna sådär mellan två andra bilar 😋 Hemskt farligt också, som du beskriver att alla kör mot rött och så.. då vågar man ju knappt gå över gatan :S Tyckte det var lite galet i London med faktiskt, inte så extremt men det var verkligen gasen i botten på vissa ställen, trots att folk gick rätt långt ut på trottoaren. När jag var på Oxford street gick ju en av mina påsar sönder då jag skulle korsa gatan, precis då kommer en stor himla dubbeldäckare mot mig i full fart. GAAAAH, jag grabbade tag i grejerna och sprang som en tok, hahaha.

    Tack förresten för söta komplimangen 😉 Haha, jag fäller rätt mycket hår just nu under vintern så jag kan ju samla upp lite om du vill, haha! Eller inte, usch, haha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.