C'est la vie,  In the kitchen

Recept! ~ Pasta med champignoner och spenat ~

Idag mår jag betydligt bättre och efter tre dagar i sängen fick jag nog av min otvättade uppsyn. Så jag drog bort de sunkiga lakanen från sängen, körde en runda med dammsugaren, skakade mattorna (jag fick dock lite hjärtklappning av det momentet så helt återställd är jag nog inte) och tog slutligen en välbehövd dusch. Rakade de ludna benen och skrubbade bort alla döda hudceller som min kropp matat kvalstren i sängen med de senaste dygnen. Sedan kände jag mig (nästan) som en ny människa. Att duscha efter att ha varit sjuk i flera dagar, utan energi till att bry sig om stinkande armhålor eller fetstripigt hår, är nog bland det bästa som finns. När jag hade fönat håret torrt, byltade jag på mig lite varmare kläder än som egentligen behövdes för att traska till Willy’s och fylla på kylskåpet. Det började eka ganska tomt.

Jag gjorde en smoothie till mellanmål och har tog fram kyckling som jag ska laga till middag. Den senaste tiden har mitt matlagningsintresse väckts till liv igen. Jag insåg att det inte är hållbart att äta mackor och yogurt till middag fyra kvällar i veckan. Min kropp behöver mer näring än så eftersom att jag har hög ämnesomsättning. Igår gjorde jag en riktigt god pastarätt med champignoner och spenat. Eftersom att det var ett tag sedan som jag delade med mig av några recept, så tänkte jag göra det nu. Jag improviserar mycket när jag lagar mat och kör inte efter några mått, så mina recept passar dig med lite matlagningsvana. Med hjälp av vår kära vän google fick jag inspiration av det här och det här receptet. Det ena verkade ta så lång tid och det andra var lite för tråkigt. Det tog ungefär en halvtimme att laga min receptmix.

Here we go!

Du behöver för 2 portioner…

🍅 Pasta
🍅 Champignoner
🍅 Bladspenat
🍅 1 till 2 vitlök/ar
🍅 Valfri sorts lök (jag tog purjolök)
🍅 Vitt vin eller matlagningsvin
🍅 Grädde
🍅 Chiliflakes (eller färsk chili)
🍅 Basilika
🍅 ca 1/2 grönsaksbuljong
🍅 Citronsaft
🍅 Smör och olja till stekning
🍅 Salt & peppar
🍅 Parmesan

Gör såhär…

Sätt på vatten till pastan (spara lite av pastavattnet!). Salta rikligt. Enligt mina italienska vänner ska pastavattnet smaka som Medelhavet. Hacka upp champignonerna i lagom stora bitar, stek dem på medelvärme i olja och smör tillsammans med en del av vitlöken (hackad!), chiliflakes och lite peppar. När de blivit lite brynta så lägger du dem på en tallrik (jag gjorde detta för att de inte skulle bli saggiga). Utan att skölja ur stekpannan fräser du löken i brynt smör och när de fått lite färg så maler du i peppar, pressar i citronsaft och river i resten av vitlöken. Häll sedan på en skvätt vin (typ drygt en halv dl, eller mer om du gör en större portion). När vinet fått puttra i några minuter så smular du i en halv buljongtärning och häller på lite vatten ifall det behövs. Lägg i spenaten och rör runt innan du häller på ca 1,5 dl grädde och 2 matskedar av pastavattnet. Blanda i champignonerna, riven parmesan (ca 0,5 dl) och basilika. Låt det sjuda i ett par minuter innan du lägger i pastan i stekpannan och rör runt allting väl. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med ännu mer parmesan (det kan man aldrig få för mycket av).

Smaklig måltid!🍴

PS: Berätta gärna vad du tyckte om du skulle få för dig att laga pastarätten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.