In the kitchen

Recept: Broccolisoppa

En läsare undrade om jag inte kunde tipsa om maträtter eller liknande och skriva ut receptet. Nu går jag oftast inte efter recept utan jag går ”efter behag” så att säga. Men jag tänkte ge er receptet till min goda broccolisoppa. Sedan får ni mäta efter eget tycke och smak.

Ni behöver till två personer:

En stor broccoli/två små broccoli
Grädde
Grönsaksbuljong
Vitlök
Salt & Peppar
(Purjolök)
Har jag ibland, kokas och mixas med broccolin!


Koka upp broccolin så den går att skära i den utan ansträngning, men inte så den faller samman när du tar upp den. Häll av det mesta av vattnet och låt den sen svalna en stund.


Mixa broccolin tillsammans med lite vatten(ta hellre mindre först och häll i mer om den blir för tjock), salt (inte för mycket eftersom buljongen är salt) och peppar. Den ska inte bli som puré utan lite ”bitig”. Så mixa försiktigt.
OBS! Kolla så broccolin inte är för varm, det kan bli för mycket tryck annars och då får man torka broccoli från väggarna…


Häll sedan soppan tillbaka i kastrullen och värm upp den på låg värme. Ta en halv buljongtärning (eller en hel beroende på hur mycket smak man föredrar och till hur många man gör soppan) och smula i, samt en halv/liten vitlöksklyfta som du pressar/river i. Jag brukar vispa med en visp för att jämna ut vitlöken, det kan annars bli små klumpar.


Sen häller du i grädden och rör om. Det ska bara vara ca ½ dl grädde, men man kan ha i mer om man känner för det. Salta och peppra lite mer. Glöm inte smaka av. För mycket vitlök förstör smaken lite och kan göra soppan för stark.

Servera!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.