Pretentiös dans, silent disco, hemlagad restaurangmat och nattöppna muséer

Eftersom att det är torsdag så tycker jag att vi kikar tillbaka i arkivet. Det här är visserligen bara en månad bakåt i tiden, men jag fann några bilder från en kväll i Bryssel som jag inte skrivit om. Jag åkte som sagt dit över en helg si slutet på februari. Kvällen började med middag hemma hos Julia och Yanis, som jag bodde hos under min helg där. Yanis jobbar som kock och hade lagat en riktigt god måltid åt oss övriga. Det är så lyxigt tycker jag, att få restaurangliknande mat hemma hos någon. Plus att jag nog borde dejta en kock för då vet jag att jag alltid kommer äta gott.

Förrätten som bestod av pilgrimsmusslor med någon rotfruktspuré och nötter.

Fläskfilé, rödvinssås och potatis.

Julias kompis Olivia (till vänster) kom och förgyllde kvällen med sitt trevliga sällskap.

Efter middag, kaffe och choklad gick vi rakt över vägen från deras port till Bryssels version av Centre Pompidou. Ja det heter faktiskt samma sak som i Paris. Just den kvällen anordnades någonting som hette Museum Night Fever och alla museum i stan höll öppet fram till kl 01.

Första stoppet. Eh. Detta var alltså någon slags contemporary dance show. Personligen skulle jag kalla det bajsnödig, pretentiös ”studsa omkring-dans”. Jag väntade bara på att ett dolda kamera-team skulle springa fram och ropa ”FOOLED YA!”. Men det var verkligen seriöst. Mycket märkligt.

Gruppbild!

Andra stoppet var en ren spontanare på vägen till ett annat ställe. Det var en liten studio som hade olika konstellationer och utställningar. Man kunde låna ett par hörlurar som var inställda på tre olika kanaler.

En av kanalerna spelade disko- och rockklassiker från 70 till 90-talen och helt plötsligt befann vi oss i ett bakre rum där ett Silent disco utspelade sig. För den som inte känner till detta fenomen så innebär det en DJ står och spelar musik som du endast hör genom hörlurarna. Så folk står och sjunger och dansar i ett tyst rum. Detta gjorde jag på ett bröllop för några år sedan och är bland det roligaste jag varit med om. Det är så HIMLA kul!

För egen del hade jag kunnat stanna kvar där resten av kvällen och sedan gått hem men det blev två stopp till efter det. Först hamnade vi på en konstig bar där musiken var öronbedövande. Mina fötter gjorde riktigt ont men de andra ville gå till ett sista ställe. Efter att ha promenerat över halva stan kom vi fram till ett museum som tydligen skulle ha ett riktigt intressant event bara för att få reda på att de just då skulle avsluta kvällen. Så det slutade med att vi tog bussen hem i stället. Ibland är det nästan bättre att sluta på topp. Det var däremot en riktigt rolig upplevelse. Paris har ett liknande event en gång om året som heter Nuit Blanche.

Och på mitt framtida bröllop ska jag definitivt ha silent disco. Jag måste bara hitta en stilig matlagningskunning karl att gifta mig med också.
Detaljer mina vänner, detaljer.

0 reaktioner på ”Pretentiös dans, silent disco, hemlagad restaurangmat och nattöppna muséer”

  1. Har aldrig hört talas om silent disco, vad kul det ”låter” 😉 Har alltid tänkt att det skulle vara bra att gifta sig med en kock/hantverkare. Min man kan dock varken snickra eller laga mat men han är fantastisk ändå 😊. (Han kan däremot blanda riktigt goda drinkar och det är ju inte så dumt) Ha en riktigt fin helg! Kram

  2. Silent disco låter kul … men roligast måste väl vara att se alla dansa utan att du hör vad de dansar till, måste se helt galet ut … eller? Hahaha …
    I en långfilm jag jobbade med för hundra år sedan, hade vi en scen där statister och skådisar skulle dansa utan musik, den lades på efterhand, såg helt koko ut. 😃 😃 😃

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen