Okategoriserade

Nog om mig! Vem är du?

Låt oss ta en paus från mitt sedvanliga narcissistiska babbel om mig själv. Jag vill veta vilka ni är! Så jag snodde frågorna nedan från Elin, som i sin tur snodde dem från Peppe Öhman, som i sin tur… hittade på dem? Hursomhelst. Jag vore så glad om just DU där bakom skärmen svarar på frågorna. Ni är en hel del som tittar in här varje vecka och medan du vet en massa om mig så vet jag inte särskilt mycket om dig (med vissa undantag med personer som kommenterar med jämna mellanrum). Det står att man ska skapa ett konto och logga in för att kommentera, men det är alltså bara att fylla i namn och en e-postadress och sedan klicka på ”Kommentera” om du varken vill skapa ett Nouw-konto eller har en blogg på portalen.

Här har ni frågorna:

Hemstad/-land?
Ålder?
Läst bloggen sedan?
Hittade hit genom?
Gillar mest med bloggen?
Med livet i allmänhet?
Vill läsa mer om?
Ditt bästa tips (alla kategorier)?

Jag väntar med spänning på era svar och passar på att fixa med lite viktigheter och roligheter under tiden som ni matar mig med intressant läsning. Nu är jag på väg till Bara för att hänga med min kusin och hennes galningar till ungar. Ines ska på friidrott ikväll och förhoppningsvis blir hon glad över att ”moster” Christine ska följa med. Om inte annat så får jag köpa hennes kärlek med hemmasnickrat armband och ett begagnat gosedjur som försenade födelsedagspresenter.

Hörs snart igen mina vänner. Tjingeling!


Luras lite med en gammal bild. Hej hej!

0 kommentarer

 • Alexandra

  Hemstad/-land? Taverny / Frankrike
  Ålder? 46
  Läst bloggen sedan? Jag började läsa din blogg när du bodde i Paris, det var väl en herrans massa år sedan?
  Hittade hit genom? Det har jag helt glömt bort…
  Gillar mest med bloggen? Dina resor, funderingar, livet ”hemma” i Malmö
  Med livet i allmänhet? Att jag har ett hem och en familj och vänner. Att jag inte har något / någon som drar mig nedåt längre!
  Vill läsa mer om? Böcker du läser, tankar, resor
  Ditt bästa tips (alla kategorier)? Yoga, det stillar huvudet och stärker hjärtat och kroppen 😲) …och ett gott te och en bra bok!

 • V

  Malmö
  32 år
  Hittade bloggen genom Sandra Beijer, läst i ca 1 år och jag läser för att du verka va skön och jag känner igen mig mycket i dina tankar och känslor:)
  Bästa tipset från mig: unna dig! En påse godis, nya jeans eller en bukett tulpaner, en ny bok eller varför inte en ny parfym.

 • Caroline O

  Hemstad/-land? Örebro
  Ålder? Fyller 35 i sommar
  Läst bloggen sedan? Sedan jag var ung och nykär och planerade en weekend i Paris med min dåvarande pojkvän (och numer make 😄) vilket var sensommaren 2014.
  Hittade hit genom? Googlade Paris-tips och hittade en alldeles utsökt blogg med ömsom vardagsbetraktelser ömsom restips. Och vackra bilder!
  Gillar mest med bloggen? Att den är personlig men inte privat. Jag får förmånen att lära känna dig och ditt liv lagom mycket!
  Med livet i allmänhet? Champagne, sovmorgnar, min familj och att läsa riktiga pappersböcker.
  Vill läsa mer om? Asch, det är fint som det är, keep it up osv.
  Ditt bästa tips (alla kategorier)? Att införa lyx-tisdag har gjort mitt liv bättre. 😄Tisdagar är ju lite sisådär, så att göra något kul, äta något festligt, ta ett glas vin i soffan, vara uppe sent och kolla på film (trots att man ska upp tiiiidgt och egentligen borde sova) är sånt som får vardagen och veckan att bli lite roligare (för en småbarnsmorsa iaf 😅)

 • PJ:s byffé - från by till fe

  Hemstad/-land? Oxkangar, en liten by i Österbotten
  Ålder? Hela 65 år
  Läst bloggen sedan? Flera år skulle jag tro
  Hittade hit genom? Troligtvis via någon kommentar du skrivit på en annan blogg. Kanske Jonnas?
  Gillar mest med bloggen? Att du har bra språk i ditt skriveri, Malmö, resor och utlandsvistelser
  Med livet i allmänhet? …trivs jag bra. Jag kan disponera min egen tid. Livet på landet och någon resa emellanåt till storstan.
  Vill läsa mer om? Bra blandning redan nu men kanske om dina favoritställen i Malmö. Kan också vara annat än restauranger och café. T.ex. ett vackert ställe i någon park, havet, gata, arkitektur… smultronställen
  Ditt bästa tips (alla kategorier)? Promenader och vandringar. Det finns inget bättre för kropp och själ. Rensar hjärnan och ökar pulsen.

 • Marie

  Hemstad/-land? På landet utanför Eslöv intill ett slott.
  Ålder? 42 unga år
  Läst bloggen sedan? Kanske ca 1,5 år tillbaka, time flyes.
  Hittade hit genom? Har helt glömt det, troligtvis länkat från annan blogg.
  Gillar mest med bloggen? Högt & lågt, kärleken till Frankrike. Att du tillåter dig att bara vara.
  Med livet i allmänhet? Känner mig extremt tacksam över livet & att mina kära mår bra.
  Vill läsa mer om? Du blandar perfekt, var dig själv.
  Ditt bästa tips (alla kategorier)? Gå i skogen med min hund, vara en riktigt hemmamysare med en bra film/bok, tänt i kakelugnen & en god ostbricka.

 • Anna

  Vilken rolig idé!

  Hemstad/land: Jönköping men bor i London sedan några år tillbaka.
  Ålder: 41
  Läst bloggen sedan : Åh jag minns inte. Men iallafall sedan du bodde i Paris.
  Hittade hit genom: Ingen aning det var så längesedan.
  Gillar mest med bloggen: Du har ett driv som är inspirerande och bloggen känns ärlig. Känner igen mig i dina grubblerier och din rastlöshet. Gillar även att inspireras av ditt ”livsnjut” i form av resor, mat osv.
  Med livet i allmänhet: Just nu: att jag bor i England där jag passar bättre in än i Sverige av någon anledning. Att jag har familj och barn som inte alltid varit en självklarhet. Gillar även intressanta människor och diskussioner , att upptäcka nya platser , träning just nu provar jag pilates …. andlighet är också ett intresse som jag skulle vilja utforska mer men har inte tid just nu men känner starkt att det finns ”något mer ” och det driver mig framåt.
  Vill läsa mer om: Är bra som det är! Ett inlägg som skulle vara intressant är något du varit inne och nosat på: Om du vill ha barn eller ej. ( Om det inte är för privat). Tror många kan känna igen sig i det velandet,jag var likadan innan jag hastigt och lustigt bestämde när jag var 37 år att jag trots allt ville ha barn. En månad senare var jag gravid och nu har jag 2 ❤️
  Bästa tips: Analysera mindre och leva mer. Har analyserat alldeles för mycket i mitt liv vilket jag ångrar. Våga släppa taget och bara låta saker hända. Saker kommer falla på plats fast man inte tror det. Vill du ha en partner leta efter någon med ett fint och attraktivt inre det är det som i längden är värt något.

  Hoppas du orkat läsa blev lite långt haha. Keep up the good work ❤️

 • Madeleine

  Hemstad/-land? Tyresö, Stockholm
  Ålder? 33
  Läst bloggen sedan? Nåt år kanske
  Hittade hit genom? Sandra Beijers blogg
  Gillar mest med bloggen? Gillar att den är ärlig och personlig och iatt den nnehåller många stunder av livsnjuteri. Kan relatera till det där behovet av att skapa mening i stort som smått i vardagen, behovet av att dra iväg ibland..rastlösheten och samtidigt en vilja att ha allt det där som ”alla andra” verkar ha…om jag uppfattat rätt:)
  Med livet i allmänhet? Är på en plats där jag
  Vill läsa mer om? Fortsätt som du gör! Uppskattar extra tankar om livet i allmänhet, livsnjuteri, vardagsinslag, resor, mat
  Ditt bästa tips (alla kategorier)? Lyssna på sig själv och va snäll mot sig själv. Motverka duktig-flickasyndrom. Sätt gränser. Det är okej att ombestämma sig. Gör sånt som ger energi. I mitt fall: egentid, träffa familj och syskonbarn, skrivande, matlagning, skogspromenader, spontana infall som kanske en hotellövernattning i närliggande stad eller en dagsvandring i något naturreservat.

 • Tina

  Hemstad/-land? Staffanstorp
  Ålder? 43
  Läst bloggen sedan? du bodde i Paris
  Hittade hit genom? När jag letade efter Paris-tips på nätet
  Gillar mest med bloggen? Din personliga stil och avsaknaden av Daniel Wellington-reklam 😊
  Med livet i allmänhet? God mat, gott vin och promenader vid havet med min hund
  Vill läsa mer om? Älskar din blogg precis som den är. Skulle gärna läsa ett inlägg med tips om dina favoritcafé.
  Ditt bästa tips (alla kategorier)? Njut av vardagslyx så ofta du kan.

 • Madeleine

  Hemstad/-land? Malmö
  Ålder? 34
  Läst bloggen sedan? 2010
  Hittade hit genom? En klasskompis
  Gillar mest med bloggen? Lite djupare tankar och inte för mycket bilder. Oavsett kläder/mat/vad som helst. Gillar att läsa mer än bara titta på bilder!
  Med livet i allmänhet? Just nu väldigt bra! Det är fredag!
  Vill läsa mer om? Dina fina vänner;) Besök du gjort på ställen i stan samt vid utlandsresor!
  Ditt bästa tips (alla kategorier)? Att prioritera att må bra och strunta i vad alla andra gör (jobbar på den…).

 • Daniel på FlyingDryden

  Hemstad? Östersund (men är från Dalsland)
  Ålder? 39,95
  Läst bloggen sedan? Vet inte riktigt, 2017 kanske? Eller tidigare?
  Hittade hit genom? Jag minns inte det heller. Någon kommentar någonstans?
  Gillar mest med bloggen? Det personliga, ärliga, härliga (även om det inte är härligt alla gånger 😉 ).
  Med livet i allmänhet? Att jag har 16 minuters sjövägspromenad till jobbet.
  Vill läsa mer om? Resor så klart!
  Ditt bästa tips (alla kategorier)? Öka kontrasten i kommentarsfältet, det är ljusgrå text på vit botten för mig. 😊 Annars, fortsätt på ditt tema. Jag gillar det, även om jag inte är inne och läser varje dag eller ens vecka.

 • christinesstories

  Ja du har nog uppfattat det ganska korrekt angående min rastlöshet. Betryggande även för mig att höra om att andra ”lider” av samma åkomma 😉 Tack för att du svarade på frågorna. Blev jätteglad av att läsa dem! Tror dock att lite föll bort efter frågan om livet i allmänhet. Det står: ”Är på en plats där jag”. Blev ju nyfiken på fortsättningen! 😊 Väldigt bra tips också! Just promenader i naturen är så underskattat (förutom för de som redan fattat detta sedan länge då vill säga, hehe) och någonting jag borde göra oftare. Kram!

 • christinesstories

  Åh vad kul att du tyckte det! Blir så glad av att läsa svaren och lära känna alla mer 😊 Tusen tack för feedback och tips. Du har så rätt i det där om att inte analysera för mycket. ”Let it go, let it gooo” som Elsa så klokt sjunger, hehe. Jag ska absolut skriva om barnfrågan. Har tänkt så länge på att göra det. Så det kommer! Fint att höra att du är där du vill vara i livet och att du fått den familj du önskade att få <3 Ha en underbar helg och kram på dig!

 • christinesstories

  Oj, vilken lyx att ha ett slott att vila ögonen på varje dag, inte fel med kakelugn heller 😊 Ja det där att ”bara vara” har tagit några år att få till utan dåligt samvete. Men mår så mycket bättre av att ha sänkt kraven på mig själv. Härligt att läsa dina positiva svar, det gjorde mig glad! Ha en fin helg och stor kram!

 • christinesstories

  Vad roligt det är att ha läsare i alla åldrar! Jag uppskattar verkligen dina svar. Det är minst sagt smickrande att få komplimanger för mitt skrivande med tanke på att det skiljer en generation mellan oss. Jag ska försöka att skriva lite mer om Malmö. Nu börjar det bli mer och mer värt att släpa runt på kameran utomhus också 😊 Bra tips som stämmer så väl! Njut av helgen och ta hand om dig!

 • christinesstories

  Oj vad roligt att du hängde med efter det! Det var nog precis innan jag flyttade hem? Tack snälla för de fina komplimangerna, nästan så jag blir lite mallig av att få beskrivelsen ”utsökt blogg” 😉 Håller med om papperböcker och supportar lyx-tisdag hundra procent! Champagne och sovmorgnar också för den delen. Hoppas att du får en trevlig helg i solskenet och ta hand om dig i dessa tider! <3

 • christinesstories

  Hej V! Tack för din kommentar, kul att du lämnar ett avtryck. Att jag verkar vara en skön person kan ju inte vara annat än en egoboost! Hehe. Ja herregud vad viktigt det är att unna sig ibland. Det har du helt rätt i. Ha en fin helg och njut av solskenet i vår lilla storstad!

 • christinesstories

  Hej Alexandra! Ja vad roligt att du velat hänga med med mig här så länge. Kan inte tänka mig en mer smickrande komplimang! 😊 Härligt att läsa att du trivs med livet och platsen du är på. Hoppas att du hittar lite ljusglimtar nu i karantäntider. Är ni också isolerade där nere? Bra tips om yoga! Ta hand om dig och kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.