C'est la vie

Nobody’s perfect

Jag har suttit och tittat på Big Brother. Bara för att jag är så satans nyfiken av mig. Tydligen skulle deltagarna ha valts ut efter tittarnas önskemål. En tjej skulle vara ”sexbomben”. Så om man har restylane och plastbröst så är man en sexbomb? Vad bra att vi gått ifrån de där idealen som Linda Rosing kom med… Och helt ärligt så tycker jag att den sexigaste personen är den som faktiskt är nöjd med sig själv och inte ändrar utseendet för att passa in. Attraktivitet är så mycket mer än utseende. Det är självkänsla, karisma och utstrålning. Plastbröst, plastnaglar, botox, löshår, lösfransar, svältdieter… allt är ju bara ett tillfälligt försök att bättra på självkänslan. Men självkänsla är inte samma sak som självförtroende. 

Såklart får alla göra som de vill och jag kan förstå de som opererar brösten om de verkligen mår dåligt psykiskt eller fysiskt av det. T ex om man har så stora bröst att man får ont i ryggen. Eller skönhetsoperationer som är nödvändiga.
Men vem säger att det är bättre med c-kupa än a-kupa? Och hjälper det självkänslan om man sprutar in jox i läpparna eller botox i pannan?
Varför inte bara acceptera att vi är olika och inte perfekta?

Vad tycker och tänker ni?

Nej nu lämnar jag Big Brother och kollar på film i stället. I morgon blir det tidig morgon och grupparbete i skolan.

Peace out.

0 kommentarer

 • johanna

  Hej, min blogg håller på att bli något bra & har kommit på massa knasiga ideér för allihopa , Just nu har ja startat top 10 alltså min lista på mina favorit låtar , bra tillfälle för dig som är trött på de gamla & vill höra något nytt! sedan kommer även massa annat som ja tror alla kommer gilla! kom igen följ mej nu! : http://www.johannabraandt.blogg.se

 • Jennifer

  Jag kollade ocksa pa big brother och reagerade liksom du pa att man valde att skicka in nagon som titulerades sexbomben. Sexighet ar sa himla subjektivt och det kanns sa markligt att sterotypa folk. Jag fordommer inte de som gor skonhetsoperationer, jag tycker att det ar bra att det finns mojlighet men jag tycker samtidigt att det ar hemskt sorgligt nar folk tar till det alltfor latt for att passa in i de skonhetsideal som de uppfattar som gallande och soker bekraftelse och sjalvkansla genom att alternera sitt utseende efter en mall.
  Forovrigt tyckte jag att det var spannande att jag rent instinktivt tyckte oerhort illa om vissa av deltagarna och far nog kolla ibland for att se hur det gar for dem!haha

 • Ellinor

  Igår såg jag både mitt första- och sista avsnitt av BB. Har aldrig sett det tidigare. Men vilka stolpskott till deltagare då…Jag kan ana mig till varför vissa människor väljer att delta (för att synas och ev. få en c-kändisstämpel) men vuxna människor med barn och allt? Det övergår mitt förstånd.
  Tur att det ger upphov till ett hett diskussionsämne i alla fall.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.