C'est la vie

När det lider mot jul


Det har julpyntats på skolan


Jag fick ett julkort igår. Så himla glad blev jag! (Movitz är katten, hehe)


Tänk att det är julafton om bara 16 dagar! Mysigt. Jag funderar faktiskt på att packa ner min ljusslinga och ta med till Paris, haha! Men annars blir det ju ingen julkänsla… jö! Min lilla gröna minigran tar för stor plats…
Pepparkakor är ett måste att ta med i packningen. Sill och Jönssons frestelse, eller vad det nu heter, blir jag bara glad över att slippa. Men julskinka vore ju gott. Kanske lite overkill att försöka sig på det…? En sak är säker. Jag ska ta med färsk jäst och göra lussebullar. Snacka om att jag kommer få pluspoäng hos svärisarna med hembakta bullar och fin Orrefors-skål 😉

Men vad tusan ska jag ge till Christophe i julklapp? Det är skitsvårt! Vad ger man till en kedjerökande(okej, smått överdrift men som ickerökande flickvän så är det en tolkningsfråga), fransk arbetsnarkoman när man har en liten budget? Nicorette och en ”dags att gå hem till flickvännen”-äggklocka?

Dagen slutade på bästa sätt. Dels med trevligt sällskap och middag + kladdkaka till efterrätt, och dels eftersom jag fick reda på att jag klarade försäljningstentan. Woho till mig!
Btw, dag 4 på listan kommer i morgon i stället. Då lovar jag att äta fina och intressanta måltider.

Bonne nuit!

0 kommentarer

 • Ellinor

  Det där med present till pojkvännen är verkligen svårt…men du hade ju ett bra förslag sist. Tänkte ge mig ut på lite julklappsshopping under nästa vecka…Kanske hittar någon fin belöning till mig själv också 😉

  Ang. pepparkakor. Har du provat de franska specculos? De smakar precis som pepparkakor!

  Kram

 • Penny

  Sill har jag aldrig vågat prova!=/
  Hur ser det ut på det franska julbordet? Min bror & hans flickvän bodde i Nantes i tre år, men de åkte ju alltid hem till jul…

  Mitt julklappstips till pojkvännen är en fin whiskey. Om han nu dricker det, vill säga.=)

 • Ellinor

  SV: Nej, han sa att jag såg ut att behöva det 😉 Mina läppar var nog nästan helt blå 😋 Shit vad jag frös…undrar om jag är på väg att bli sjuk igen. Brukar ofta vara priset man får betala när man väl börjar slappna av. Skyller dock på det ruggiga vädret. En god natts sömn skall nog råda bot på det!

  Lycka till i morgon! En god fika har du gjort dig mer än väl förtjänt av.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.