C'est la vie,  Vardagslyx

Något att se fram emot

Idag känns som en typisk måndag. Ett gråvitt molntäcke ligger över staden och kyliga vindbyar blåser från olika håll. Av någon konstig anledning är det alltid motvind i Malmö, oavsett vilket håll man tar sig. Motvilligt kravlade jag mig ur det varma duntäcket i morse för att mirakulöst hinna tvätta fyra omgångar smutstvätt, dammsuga och tvätta håret innan jag lämnade hemmet strax innan klockan 13. I den där förbannade motvinden cyklade jag Nobelvägen söderut och hem till Clara. Här har jag blivit bjuden på spansk omelett och nu sprider sig det nybryggda kaffet till mitt överkänsliga luktsinne. När det senare serveras tillsammans med choklad är det ingen tvekan om att vardagslyxen är maxad denna mulna måndag.

Båda två kom överens om att tillvaron just nu är lite… torr och likgiltig. Varken bu eller bä. Allting är ovisst och ingenting går egentligen att planera för. Så det gäller att förgylla tillvaron med roliga aktiviteter. Som måndagslyxig eftermiddag med en god vän, mysig mitt-i-veckan-restaurangmiddag, åka och simma följt av lång stund i bastun eller planera in händelser att se fram emot. Bland annat ska jag på höstmiddag i Östergötland sista helgen i oktober. En högtidlig inbjudan damp ner i brevlådan häromveckan från en av mina körsång-kompisar som har bjudit in hela ensemblen till trerätters, fest och övernattning på en herrgård. Minsann! Jag har redan bokat skjuts hos en vän med en bil.

Nu ska jag göra lite nytta här innan jag måste cykla hem och ta hand om tvätten.

Tjing!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.