Okategoriserade

Mina intressen

 

 

Det här med framtidsplaner var tydligen någonting flera av er ville veta, men jag tror jag behöver fundera lite över det innan jag avslöjar det här. Jag är lite i limbo just nu känner jag. Ni vet, varken här eller där. Mitt hjärta kan inte riktigt bestämma sig.

 

Natta undrade vad mina intressen är. Jag var tvungen att fråga mig själv: Vad tusan är jag intresserad av egentligen?

 

Jag har aldrig direkt haft en hobby som jag jämt hållt på med. Ni vet, som typ blockflöjt, målning, tennis eller ridning. När jag var liten spelade jag piano, men jag kom aldrig längre än till att kunna första stycket på Für Elise och början på ”Nu tändas tusen juleljus” (jag var tydligen besatt av den sången när jag var liten och tvingade farmor att sjunga den för mig innan jag gick och la mig… året om). Jag var inte särskilt konstnärlig heller. En gång när jag försökte mig på en akvarellmålning, ställde sig pappa bredvid mig och sa över min axel: ”Nja, det där var ju ingen höjdare”. Tack pappa för den egoboosten liksom. 

 

Någonting jag dock alltid älskat är sång och musik. Så länge jag kan minnas har jag sjungit i tid och otid. Överallt och till allt. Musik är någonting jag inte kan tänka mig att vara utan.

 

Matlagning är ett stort intresse hos mig. Jag gillar att exprimentera och krydda lite efter behag. Improvisera med ingredienserna. Jag älskar att laga mat till andra och bjuda på trerätters. Jag känner någon slags tillfredställelse när jag ser att min mat uppskattas av andra.

 

Jag gick teaterlinjen på gymnasiet, och det sitter kvar ännu idag. Jag kan inte se en film, pjäs eller musikal utan vilja vara med. Jag kommer på mig själv att vilja hoppa in i handlingen. Även dans tycker jag mycket om.

 

Slalom är nog den enda sporten jag nästan alltid utövat, och när alla mina coola vänner gick över till snowboard stod jag fast vid skidor. Nu var det däremot 6 år sedan jag sist stod i en skidbacke, så det får faktiskt bli en skidresa i nästa vinter.

 

Träning är även det ett intresse. Jag mår bra när jag tränar regelbundet och kommer nog alltid göra det, på ett eller annat sätt. 

 

Hade jag tiden och pengarna, skulle jag resa större delen av året. Resor ger mig en känsla av frihet och lycka. Jag älskar att vara på väg någonstans, vare sig det är en plats jag besökt tio gånger, eller en ny upplevelse. Jag har en lång lista på platser jag skulle vilja besöka innan jag kolar! 

 

Sedan är bloggen min stora hobby såklart. Jag tycker så mycket om att skriva och utveckla mig i ord och meningar. Få positiv feedback för mina ord och känna att jag fortfarande har så mycket att skriva om. Ibland när jag tittar tillbaka på gamla inlägg, tänker jag att jag inte alls var lika bra på att skriva då. Det har liksom växt fram. Kärleken för foto har även det växt fram på senare år. Även om jag nog alltid tyckt om det, så är det först nu jag känner att jag kanske har talang för det. Dessutom är det ju så roligt att titta tillbaka på dem och tänka ”åh, den där dagen minns jag!”.

 

 

 

Ja, nu vet ni lite mer om vad jag är intresserad av.

 

 

0 kommentarer

 • Linda

  Jag känner igen mig i att inte ha några direkta intressen. Jag gillar också musik och dans och kan tycka om att bara gå omkring och titta på vackra hus, kolla in folk eller bara göra ingenting. Det känns lite påtvingat det här med intressen och att man hela tiden ska göra en massa saker. Som att man inte bara kan vara och uppskatta det.

 • teruko

  Har inte heller några uttalade intressen mer än allmänna sådana, typ matlagning, träffa människor, resa osv. Intressena växlar ju dessutom med åldern. (Ett består dock evigt verkar det som. Var som 7-åring i Stockholm första gången = Skansen, Gröna Lund osv och fick sedan frågan vad som varit roligast. Svar: att sitta på Konserthustrappan och kolla på folk. Det intresset har levt vidare i över 60 år, så bl a därför älskar jag Paris…)

 • Helena milton

  Jättefint inlägg och väldigt roligt att få veta mer om vad du är intresserad av och tycker om att göra. Det var ju väldigt mycket! Ha en riktigt trevlig helg nu, i Paris – staden som jag verkligen älskar! 😊

 • Natta

  Vad kul att jag fick svar på min fråga, tack! Och jag är lite som dig, har aldrig haft en speciell hobby, men nu för tiden försöker jag hitta saker som gör mig extra glad eller fångar mitt intresse lite extra mycket så att jag kanske hittar något att ägna min fritid åt och som kan förhöja vardagen lite mer. Tror det bara är något bra! Men några av sakerna på din list har vi gemensamt, riktigt kul! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.