My Sweden,  Weekend

Midsommar 2017

IMG_2683

Här kommer några bilder från Midsommarafton. Det blir lite speciellt när två svenskar som inte firat midsommar i Sverige på flera år gör det tillsammans med fyra expats från fyra olika länder. Det var liksom lika spännande för oss som det var för dem. Kat kommer från Ungern/Rumänien (lite oklart VAR hon faktiskt kommer ifrån men hon säger ganska ofta ”in Romaaaaniaaa”, samtidigt som hon tydligen är ungersk.. hmm), Quentin är fransk belgare (konstigt nog så pratade vi inte franska alls under hela helgen, men när ingen annan pratar språket så blir det inte så naturligt), Hayley är från Wales och Alfons är spanjor. De jobbar alla för H&M-koncernen och bor i Sverige sedan något år, men vi pratade mest engelska hela helgen. På söndagen var jag och Louise helt förvirrade och kunde knappt hitta orden på svenska.

 

IMG_2633

Först körde jag och Louise och hämtade upp de övriga i vårt Midsommar-team på stationen. Där bevittnade vi det här magiska ljuset eftersom att solen var på väg ner.

IMG_2637Det  var många selfies under helgen, hehe.

Efter en middag på ett italienskt ställe körde vi förbi ICA Maxi där Alfons fick ett lyckorus. ”I looove Ikka Maxi!” utbrast han på sin breda spanska accent och skuttade in genom entrén. När vi ansåg oss ha bunkrat upp med allt vi behövde inför midsommarhelgen så körde vi ca 45 minuter österut till Louise familjs stuga. Som egentligen inte riktigt var en stuga utan ett torp som var helt underbart mysigt. Det kunde inte bli mer svensk sommaridyll än så med ett trähus målat i Falu rödfärg och vita knutar, som låg i ett litet samhälle omringat av ladugårdar, blomsterängar och skogar. Jag som tillbringat alla mina somrar i Roslagens skärgård blev överlycklig av att få en dos av svensk landsbygdsidyll.

IMG_2638

Ni ser ju själva hur jäkla fint det var.

IMG_2640

På morgonen vaknade alla utom jag ganska utvilade, men med lite frukost i magen mådde jag bra. Här står Hayley och hyvlar ost. Måste säga att hon var en naturlig osthyvlare för att vara utlänning. Hon blev så glad när jag påpekade det. Det gäller att uppmuntra de svenska färdigheterna hos våra immigranter.

IMG_2642

Efter frukosten gick jag ut på en promenad/lätt joggrunda. Då hittade jag smultron som jag satte på ett strå. De försvann sen, tyvärr.

DSC_4362

Såhär fint var det däromkring. Jag var så glad att jag gick runt där och log ganska så fånigt för mig själv. Hade helst velat vara kvar i idyllen för alltid och inte åka hem.

IMG_2649

När jag kom tillbaka körde vi till en sjö i närheten där vi badade. Jag trodde att jag var världens värsta badkruka men det visade sig att Hayley var värre. Hon skrek som en stucken gris när hon skulle i vattnet, haha!

IMG_2659

Solen hann gå i moln så det var mest disigt hela midsommarafton, men det gjorde inte så mycket. Vi hade kul ändå. Särskilt åt Alfons försök till snygg-selfies. Här håller han på att rätta till sin selfie-sarong.

IMG_2663

När vi kom hem så bastade vissa medan andra (jag) vilade ögonen. Sen skulle maten lagas, medan expatsen gjorde en midsommarstång. Här ska Kat föreställa en älg, tror jag.

IMG_2661

Midsommarstång på gång.

IMG_2665

Jag gjorde förrätten: Toast Skagen med en twist.

IMG_2676

Såhär blev förresten midsommarstången. Ändå ganska fin!

IMG_2668

Louise och jag fixade maten, med assistans från vår sous-chef; Hayley. Det var sååå mycket mat. Jag skippade sillen. Fördelar med att vara vuxen är att man får lov att tacka nej till mat man inte tycker om. Det är någonting med lukten och konsistensen som gör att det vänder sig i magen på mig vid blotta tanken på att stoppa det i munnen.

 

IMG_2680

Hayley i The countryside outfit, och här skulle vi precis spela Kubb. Mitt lag förlorade, och då tappade jag intresset. Jag tycker bara om spel där jag vinner, hehe.

midsommar_squad

Selfie innan midsommardans. Kanske inte världens bästa bildkvalitet, men blir man inte glad av denna? Härligaste gänget!

IMG_2684

Efter att vi lekt lite så blev vi hungriga igen och då tryckte vi i oss nästan en hel jordgubbstårta. Den gjorde för övrigt jag! #stolt

IMG_2688

Sedan satt vi ute och tjattrade, men till slut började det regna alldeles för mycket så då tände vi en brasa i kakelugnen och flyttade inomhus. Det var så mysigt att jag knappt visste vad jag skulle ta mig till.

IMG_2690

Sen satt vi och spelade kort och drack vin tills vi slutligen gick och la oss omkring kl 01.30.

Det var den Midsommaraftonen det. En himla bra sådan måste jag säga. Den får fem av fem midsommarstänger. Jag har lite fler bilder från helgen på lager men det får bli en annan gång. Jag känner att detta var lite av en bildbonanza. Kanske bättre med färre bilder i ett och samma inlägg? Blir det för mycket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.